ITM şi AJPIS Caraş-Severin se desfiinţează! Instituţiile, comasate în Direcția Județeană pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială

ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie socială (AJPIS) vor fi desfiinţate în urma unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului. În locul acestora se va forma, prin comasare, o structură unică, denumită Direcția județeană de Muncă și Securitate Socială.

La nivel naţional, Inspecţia Muncii este o instituţie care numără aproximativ 2.400 de angajaţi, şi supraveghează o piaţă a muncii cu 4,4 milioane de salariaţi oficiali. ITM este structura care sancţionează munca la negru, supraveghează securitatea şi protecţia angajaţilor la locul de muncă şi are grijă ca statul să-şi recupereze banii din taxarea neregulilor. După aprobarea ordonanţei de urgenţă de la finele lui 2014, care prevede desfiinţarea ITM, activitatea inspectorilor de muncă ar urma să fie alipită celei a inspectorilor sociali din cadrul ANPIS, sub umbrela unei singure instituţii de control: Agenţia Naţională pentru Inspecţia Muncii şi Securitate Socială.

Noua structură va fi condusă de un secretar de stat numit de premier, la propunerea ministrului muncii şi reprezentată în teritoriu de direcţii judeţene de muncă şi securitate socială. În prezent, se află în dezbatere publică hotărârea de funcţionare şi organizare a noii agenţii. Urmare a acestei decizii, în subordinea ANPIS vor fi create la nivelul fiecărui judeţ direcţii judeţene de muncă şi securitate socială, conform ordonanţei de urgenţă privind noua configuraţie a Guvernului.

În județul Caraş-Severin, Inspectoratul Teritorial de Muncă funcționează în prezent cu aproximativ 45 de angajați, iar la Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială lucrează 25 de persoane. Procedura de reorganizare va fi stabilită prin hotărâre de Guvern, însă Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, a dat asigurări că, odată cu comasarea, nu vor fi reduse posturi.

Diana RADU

Stiri similare

4 Comentarii

 1. jegosu

  oare ci va fi noul director general al noii DIRECTII DE MUNCA? cea de la ITM sau cea de A.JP.IS ca am inteles ca legea nu prevede functii de directori adjunctii.

  Raspunde
 2. jegosu

  cel mai indicat ar fi domnul Ardeleanu de la protectia muncii,un om de milioane care te poate intelege si ajuta.a mai fost el director la ITM vreo un an cred CE OM “DESTEPT”

  Raspunde
 3. adam

  MA GANDESC CA AU INTELEPCIUNE ACUM PE FINAL DE GUVERNARE, SA TERMINE CU AMANTE SI POLITISTI IESITI LA PENSIE DAR NUMITI IN FUNCTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII DE DIRECTORIIIIIIIIIIIIIIIII….

  PREFECTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII……SAU NU INCA? VOM VEDEA…….

  Raspunde
 4. adam

  CONSIDER CA FIECARE PARTID ARE UN MEMBRU SAU UN SIMPATIZANT LA NIVELUL UNEI INSTITUTII SI CARE ESTE SPECIALIST IN ACEEA RAMURA, MAI BUN SAU MAI PUTIN BUN. DE CE NU NUMESTE POLITICUL PE FUNCTIILE DE DIRECTORI AI ACELEI INSTITUTII ACESTI OAMENI CAT DE CAT SPECIALISTI AI RAMUREI, SI ADUCE OAMENI DE DOI LEI PE ACESTE FUNCTII DIN AFARA ACELEI INSTITUTII????????????????????????? SAU MAI RAU FOSTI SOFERI ACUM CONSILIERI SI CHIAR MARI DIRECTORI????????????????????????
  NU TREBUIE SA NE MIRAM DE CE SPECIALISTII BUNI PLEACA CAND VINE UN DIRECTOR NOU, CARE NU ARE NICI O TREABA CU RAMURA RESPECTIVA, NU ESTE DE VINA EL, OMU CHIAR NU INTELEGE, NU STIE…………………………………
  PACAT, PACAT, PACAR CA AU DEVENIT O MODA ACESTE NUMIRI DE DOI LEI IN CARAS SI IN RESITA MAI ALES, CA NUMAI CONCURSURI PE POST NU SE POT NUMI ACESTE MASCARADE……………………………..

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei