Jandarm cărășean, premiat la Gala Alpinismului Românesc! Iosif Krepelea a cucerit în ianuarie vârful Aconcagua!

 

j1

„Gala Alpinismului Românesc”, care a avut loc zilele trecute, a premiat „Cel mai bun jandarm montan din anul 2019″. Spre mândria cărășenilor, titlul a fost câștigat de plutonier adjutant Iosif Adalbert Krepelea, cel care a izbutit să cucerească cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua.

Pe vânt puternic și temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în data de 7 ianuarie, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabăra de aclimatizare “Berlin”, aflată la peste 5.000 de metri altitudine, pentru ca la data de 18 ianuarie să atingă altitudinea de 6.962 de metri, cucerind în acest fel cel mai înalt vârf din Argentina, Aconcagua.

jandarm

De-a lungul timpului, Adi a participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În prezent, îşi desfăşoară activitatea la Postul de Jandarmi Montan Văliug din cadrul IJJ Caraș-Severin”, informează Jandarmeria Română.

88040209_234259247734956_2358669672435417088_n

 

Elena FRANȚ

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei