Jandarmii cărășeni și-au sărbătorit patronii spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil

modelmic

Jandarmeria Română își sărbătorește astăzi ocrotitorii spirituali, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, prilej cu care la nivelul tuturor unităților militare ale instituției au avut loc slujbe religioase dedicate acestui important moment din viața Armei.

Sărbătoarea a fost marcată și la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, unde, astăzi a fost oficiată Sfânta Liturghie în capela militară a unității, aceasta purtând chiar Hramul Sfinților Arhangheli. Cu această ocazie au fost alături de personalul inspectoratului, oficialităţile judeţului, reprezentanţii instituţiilor cu care Jandarmeria colaborează, ctitori ai acestui lăcaş de cult, foste cadre militare, dar şi enoriaşi.

45612444_508053572931473_2565404178016894976_n

Cunoscând faptul că există oameni care, chiar din puţinul pe care îl au, reuşesc să aducă bucurie în sufletul celorlalţi, astăzi, noi, jandarmii cărăşeni am dorit să răsplătim faptele bune, pe care copiii din cadrul ATOR Anina, le-au făcut cu ocazia campaniei „Ghiozdanul cu bucurii”. Aceşti tineri au reuşit din puţinul lor – banii câştigaţi din colindat, păstraţi pentru a merge în prima excursie – i-au donat acestei campanii. A fost extraordinar să vedem cum aceste suflete inocente, au înţeles cauza campaniei şi au făcut posibil ca din puţinul lor să-i ajute şi pe alţii.

La inițiativa Inspectorului șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, domnul colonel Alexandru Tobă și prin bunăvoinţa întregului personal al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, s-a reuşit, prin fondurile strânse, să împlinim visul acestor copii de a se bucura totuşi, de excursia mult visată.

Inspector șef al Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin, colonel Alexandru Tobă

Încă de la începuturile creștinătății , cei doi Sfinți Arhangheli au fost aleși drept patronii spirituali sau ocrotitorii conducătorilor de oști, ai armatelor considerate că apără oamenii de primejdii, reprezentând veritabile simboluri ale luptei împotriva răului.

Jandarmeria Română are deviza Lex et ordo (Lege și ordine), acesta fiind motivul principal care a stat la baza alegerii Sfinților, după anul 1940, drept ocrotitorii spirtuali ai instituției, Arhanghelul Mihail fiind considerat de Biserica Ortodoxă drept apărătorul legii, iar Arhanghelul Gavriil, apărătorul dreptății și al ordinii.

Cu acest prilej, jandarmii cărășeni transmit sincere felicitări și urări de sănătate jandarmilor români care își desfășoară activitatea în cadrul inspectoratului din Caraș-Severin, în țară, în cadrul misiunilor internaționale, precum și tuturor românilor care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil!

Diana RADU


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la redactie@reper24.ro, pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei