Judecătoria Oravița va avea clădire nouă! În mai puțin de 9 ani, speră conducerea Tribunalului Caraș-Severin!

modelmic+editorial

Aflată într-o stare avansată de degradare, clădirea în care funcționează în prezent Judecătoria Oravița nu s-a bucurat în ultimii ani decât de cârpeli minore. Tocmai de aceea, conducerea Tribunalului Caraș-Severin a decis că aceasta nu mai este funcțională, astfel că s-au căutat soluții pentru construirea unui imobil nou.

Terenul pe care se va construi noul palat de justiţie din Oraviţa a fost identificat încă din luna septembrie a anului trecut, atunci când primarul Dumitru Ursu a făcut toate demersurile necesare pentru stabilirea unei suprafețe concrete pe care Judecătoria să fie ridicată

„Ridicarea unei noi clădiri în care să funcţioneze Judecătoria Oraviţa era o măsură necesară, atât din perspectiva organizării instanţei, cât şi din perspectiva realizării actului de justiţie şi a creşterii satisfacţiei publice faţă de sistemul judiciar. Clădirea actuală este într-o stare de continuă degradare cauzată de apele subterane din zonă, o soluţie tehnică de reabilitare fiind lipsită de eficienţă”, a precizat atunci Alin Chiseev, preşedintele Tribunalului.

În momentul de față, susține Gabriela Stuparu, vicepreședintele Tribunalului Caraș-Severin, se așteaptă elaborarea ghidului în care sunt trecute standardele generale după care trebuie ridicată o instanță în România, și abia apoi lucrările vor putea fi demarate.

„De-a lungul timpului, de prin anii 90, s-au mai efectuat doar lucrări de reparații, de întreținere. Din cauza amplasamentului acestei clădiri care se află pe un curs de apă subteran, orice lucrări ar fi efectuate, până la urmă tot apare un grad de degradare. Ideea construirii unei noi clădiri este singura care poate rezolva problema.

Terenul este primit de la primărie. Deocamdată așteptăm să avem documentația, avem nevoie de acel ghid care se va elabora pentru a se standardiza oarecum modul în care vor arăta instanțele în țară pentră că până în acest moment s-a construit așa cum s-a construit, fiecare instanță arată altfel. Se dorește standardizarea de către Minister a felului în care vor arăta imobilele în care își vor desfășura activitatea instanțele de judecată”, explică Gabriela Stuparu.

9 ani pentru mansardarea Tribunalului Caraș-Severin! La Oravița cât durează?

Cu toate că proiectul de mansardare a Tribunalului Caraș-Severin s-a întins pe aproape 9 ani, lucrările efective fiind începute abia recent, vicepreședintele instituției susține că această situație nu se va repeta și la Judecătoria Oravița. Dacă va exista sprijinul și finanțele necesare, noul palat de justiție va fi construit destul de repede.

„Proiectul de mansardare a Tribunalului Caraș-Severin a fost început de vechea echipă managerială, noi am făcut la vremea respectivă o serie de demersuri, inclusiv deplasări la Ministerul Justiției, dar banii veneau de la ordonatorul principal. Este bine că măcar anul trecut au venit și banii și în sfârșit am demarat această lucrare. Sperăm că pentru Judecătoria Oravița lucrurile vor sta altfel și lucrările nu vor dura ani de zile. Să sperăm că vom primi sprijinul și finanțele necesare pentru finalizarea acestei construcții pentru că acea clădire actuală este într-o stare avansată de degradare”.

Legat de necesitatea unei astfel de investiții, Gabriela Stuparu a menționat că proiectul  unei noi clădiri este absolut justificat. Dacă au fost discuții cu privire la închiderea unei instanțe, acestea au fost  legate de Judecătoria Moldova Nouă însă, cu privire la Judecătira Oravița, nu se pune această problemă.

 

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei