Județul Caraș-Severin rămâne sub cod galben și portocaliu de vreme rea

modelmic

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat astăzi atenționările de vreme rea. Județul Caraș-Severin este vizat în continuare de trei atenționări cod galben și portocaliu.

Până marți seara la ora 20:00 este în vigoare un cod galben de vânt pentru cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea sudică a Transilvaniei, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…75 km/h.

Tot până marți seara la ora 20:00 este vigoare și un cod portocaliu de ninsori și viscol, pentru vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali, unde va continua să ningă moderat cantitativ (10…15 l/mp) și să se depună strat de zăpadă consistent. „Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55…75 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea”, informează meteorologii.

ff4a1562548f08e23f

Din această seară, de la ora 20:00 până joi la ora 10:00 va fi în vigoare un cod portocaliu de vânt pentru zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj. Conform meteorologilor, „vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80…110 km/h, spulberând puternic zăpada”. În același interval, este valabil și un cod galben de vânt pentru zona montană din nord-estul Munteniei și pe litoral. Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55…80 km/h, iar la munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

4b2b2562549b886a6f

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei