Județul Caraș-Severin, sub cod galben! Meteorologii anunță vânt puternic și ploi!

modelmic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de vânt și o informare meteo de ploi pentru mai multe zone ale țării. Vizat este și județul Caraș-Severin.

Codul galben intra în vigoare în această după-amiază, la ora 16:00 și este valabil până joi, la ora 10:00, fiind vizate zonele de munte și sudul Banatului.

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.

În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h”, informează meteorologii.

Informarea meteo de ploi este valabilă pentru sud-vestul țării. Aceasta intră în vigoare miercuri dimineața, la ora 08:00 și expira joi, la ora 18:00.

Din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie și până în seara de joi, 14 noiembrie în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40­­ l/mp”, precizează cei de la ANM.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei