Județul Caraș-Severin, sub cod portocaliu de vreme rea! Meteorologii anunță ploi abundente

modelmic

Vremea se menține instabilă în jumătatea vestică a țării, care se află sub cod galben și portocaliu de ploi. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o avertizare meteorologică ce vizează mai multe județe ale țării.  Județul Caraș-Severin se află sub cod portocaliu de vreme rea de astăzi până vineri dimineața. Conform meteorologilor, în acest interval ne putea aștepta la ploi abundente, iar cantitățile de apă vor depăși 40 până la 70 de litri pe metrul pătrat.

Astfel, până vineri, 2 octombrie, la ora 10:00, în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp. Miercuri  vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În același interval, în Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei