Jupa şi-a făcut temele pentru ora cu Felix Borcean

jupa-felix-borcean

Luni, 29 mai, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a fost prezent în satul aparţinător Jupa, conform graficului de întâlniri cu cetăţenii, edilul mergând săptămânal în cartierele municipiului pentru a vedea la faţa locului problemele cu care se confruntă aceştia. La Căminul cultural, edilul a dialogat cu cetăţenii, ei înmânându-i acestuia o listă cu 17 puncte identificate de ei ca având nevoie de rezolvare urgentă.

Conform declaraţiilor lui Felix Borcean, întâlnirea avea ca principal scop stabilirea oportunităţii introducerii gazului metan în Jupa, însă nu s-a luat o hotărâre definitivă în acest sens, primarul municipiului afirmând că este un proiect fezabil, chiar dacă în prima fază el a fost gândit doar pentru Valea Cenchii, Zona Gării şi Şesu Roşu. Edilul a spus că doreşte să intre în posesia mai multor date tehnice legate de sursele de alimentare cu gaz pentru această comunitate, pentru a vedea dacă acest proiect se poate realiza prin alte variante decât cea propusă iniţial.

jupa2

Felix Borcean a mai declarat că, din calculele pe care le-a făcut împreună cu reprezentanţii Departamentului economic al Primăriei, se va face un împrumut de 7,5 milioane de lei, pentru ca administraţia să poată realiza unele proiecte pe care şi le-a propus, unul dintre acestea fiind chiar introducerea şi dezvoltarea reţelei de gaz metan în cartierele care nu beneficiază de această utilitate.

Felix Borcean a adăugat că a identificat câteva probleme mai serioase, cum ar fi aceea a lipsei gazului metan, dar i-au mai fost semnalate probleme legate de asfaltări, de rigole, podeţe, de accesul pe proprietăţi, de canalizare, de absenţa fibrei optice pentru televiziunea prin cablu şi internet, de căderile de tensiune din reţeaua electrică, dar şi de Baza sportivă, el promiţându-le celor prezenţi că administraţia va interveni cu infrastructura care trebuie montată, cu porţile de handbal şi cu fileul pentru tenis de câmp.

În ceea ce priveşte Căminul cultural, edilul a spus că acest obiectiv este deja prins într-un plan de reabilitare energetică pe fonduri europene. „Este o problemă de timp până când vom putea accesa aceste sume, iar dacă nu vom reuşi, i-am asigurat pe localnici că vom efectua acest lucru cu bani de la bugetul local”, a adăugat primarul municipiului.

camin-jupa

Cetăţenii prezenţi la întâlnirea cu primarul au mai cerut ca pe raza localităţii Jupa să fie arondat un poliţist local, tocmai în ideea în care atât Baza sportivă, cât şi Căminul cultural au fost deteriorate de unii localnici certaţi cu simţul civic. Felix Borcean le-a dat asigurări participanţilor la întrunirea de luni că va discuta cu cadrele responsabile din Poliţia Locală, pentru ca acestea să-şi configureze un program prin care şi acest cartier să beneficieze de serviciile instituţiei.

O altă problemă abordată în discuţiile dintre primar şi comunitatea din Jupa a fost cea legată de drumurile din cartier. „I-am asigurat pe cei prezenţi că, săptămâna viitoare, vom mai avea o întâlnire legată strict de acest aspect, la care vor participa persoane de specialitate, care se pricep în acest domeniu, respectiv cei care au efectuat lucrările de reabilitare a străzilor şi trotuarelor din Jupa”, a mai spus Felix Borcean.

Cosmin VLAD

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. gica contra

    cati bani a dat oare borceanu sa aiba astfel de publicitate.urmeaza modelul lui fostul.cumpara presa.halal de voi

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei