La Anina se investește în sănătate! 40.000 de lei, alocați pentru renovarea centrului de permanență!

modelmic

Primăria Anina a decis alocarea a aproximativ 40.000 de lei pentru renovarea centrului de permanență din oraș. Închis temporar pe perioada verii, acesta își va relua activitatea din această toamnă, în straie noi, consilierii locali votând în ședința de luna trecută alocarea banilor pentru refacerea interiorului, dar și exteriorului centrului, amenajat într-o parte a fostului spital din Anina, închis în urmă cu 6 ani.

Centrul de permanență, deservit de o asociație a medicilor de familie din Anina, și-a întrerupt activitatea până în luna septembrie, a precizat primarul orașului, Gheorghe Românu. Motivul este unul simplu: faptul că nu sunt suficienți medici, care să îi suplinească pe cei care își iau concediu pe perioada verii.

Au hotărât să își suspende activitatea până la 1 septembrie ca să poată să își ia și ei concediile. Pentru noi e foarte greu, pentru că sunt cazuri minore și pentru faptul că ai nu știu o senzație de leșin sau te-ai tăiat la un deget, trebuie să suni la 112 și să te duci cu salvarea la spital. În felul ăsta, se ocupă salvarea cu cazurile minore, în loc să fie folosită cu cazurile într-adevăr grele, care chiar merită situația de urgență de la spital.

După discuția avută cu șefa de la asociație mi-au spus că încep activitatea de la 1 septembrie. Până atunci eu m-am gândit să începem să curățăm puțin centrul, să-l zugrăvim, să-l renovăm pe cât posibil. Dotarea există, tot ce a fost bun în fostul spital este folosit în prezent în centrul de permanență”, a explicat Gheorghe Românu.

Cu banii alocați de la bugetul local vor fi renovate holurile, fațada și acoperișul centrului, urmând ca de lucrările necesare în cabinetele medicale să se ocupe fiecare medic în parte.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei