La Băile Herculane, Colocviile Internaționale ale revistei „Nedeia“ au ajuns la final!

colocviile Reflex

Ziua a treia, 1 noiembrie 2018 a fost destinată unei excursii documentare pe traseul Orșova – Drobeta Turnu Severin/Mehedinți. Obiectivele culturale parcurse au fost: filiala deosebit de interesantă a Muzeului Regiunii Porților de Fier Drobeta Turnu Severin/Mehedinți de la Orșova; Muzeul Hidrocentralei Porțile de Fier, Palatul Culturii „Teodor Costescu“, Cetatea Medievală a Severinului și Muzeul Regiunii Porților de Fier Drobeta Turnu Severin/Mehedinți. Palatul Culturii „Teodor Costescu“  găzduiește o sală ce poartă numele marelui român, cărășan-almăjan, pr. Iosif Coriolan Buracu, cel care a fost directorul Palatului începând cu 1920-1924 ca mai apoi să conducă Biblioteca I.C.Bibicescu din orașul de pe Dunăre.

Organizatorii Colocviilor Internaționale – Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) mulțumesc pentru colaborare Centrului Cultural „Nichita Stănescu“ Drobeta Turnu Severin/Mehedinți, în special doamnei manager, jr. Emilia Mihăilescu, doamnei manager, prof.drd. Doinița Chircu de la Muzeul Regiunii Porților de Fier Drobeta Turnu Severin/Mehedinți și doamnei muzeograf, șef de secție – Florentina Pleniceanu de la aceiași instituție.

Spre bucuria organizatorilor, participanții s-au declarat mulțumiți atât de felul cum s-a derulat atât partea științifică a Colocviilor Internaționale ale revistei „Nedeia“ ‒ Banatul Viu la 2018, cât și de plăcuta incursiune în istoria și cultura locală prin deplasarea pe traseul propus spre vizitare și documentare.

Sergiu TABAN

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei