La Caransebeș, primarul Borcean și aleșii liberali au decis: „Fără penali în funcții publice!“

modelmic

Fără penali în funcții publice are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat. Cei mai importanți oameni politici din instituțiile care conduc în prezent România sunt puși sub învinuiri de fapte de corupție, de aceea oamenii adunați în jurul acestei idei consideră că este necesară o curățenie în politica românească.

Legat de această inițiativă cetățenească, la Caransebeș, primarul municipiului, liberalul Felix Borcean, alături de consilierii județeni PNL Dumitru Rujan și Ioan Cojocariu, de consilierul local Ioan Pop și alți liberali au semnat chiar astăzi listele prin care își manifestă susținerea pentru această lege de revizuire a Constituției României.

Despre poziția pe care o au liberalii caransebeșeni în privința acestei inițiative, consilierul județean Dumitru Rujan a declarat:

„Corupția stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educație și dezvoltarea infrastructurii. Țara noastră are cel mai slab sistem de sănătate din Uniunea Europeană. Lipsa medicilor și a medicamentelor, corupția managementului și infrastructura șubredă, plasează România pe primul loc în UE la mortalitatea în spitale. Nici în privința educației nu stăm mai bine, peste 40% dintre elevii români de gimnaziu sunt analfabeți funcționali, ceea ce ne duce tot pe primul loc în UE.

România conduce și în clasamentul țărilor cu cei mai puțini kilometri de autostradă construiți. Din cauza corupției, 2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau la un pas să ajungă în această situație, județele cele mai mai sărace din țară sunt cele conduse de baronii locali ai PSD: Teleorman, Buzău, Vaslui“.

Fără penali în funcții publice ar însemna că cei care au condus România în ultimii 29 de ani să se apropie mai greu de funcțiile publice.

„Numai societatea civilă poate determina o schimbare. Nu este de aju să-i schimbăm pe cei de la putere, trebuie schimbat modul în care acționează poporul român. Urgența situației vine din necesitatea schimbării modului de a face politică cu unul moral și îndreptat către realitatea pe care o vedem zilnic în jurul nostru. Propunerea de schimbare a Constituției este una care are la bază inițiativa cetățenească mult strigată de românii care au ieșit în stradă în 2017 și 2018“, se arată în manifestul „Fără penali în funcții publice“.

Sergiu TABAN

 

 

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Andrei

  Fara penali si fara frizeri, fotbalisti, barmani etc. in functii de conducere.
  Din cauza “specialistilor” aflati la conducerea comunelor merge bine judetul.

  Raspunde
 2. Cărăuşu Rodica

  Bravo ! d-lor Borcean cu toată gruparea PNL
  din conducerea Primăriei Caransebeş ,pentru semnarea
  Fără penali in funcții publice

  RESPECT

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei