La Dognecea lucrurile merg pe calea cea bună; noua administrație face ce a promis

1

Comuna Dognecea din Caraș-Severin, un posibil colț de rai sub mâna unui gospodar, a fost până mai ieri îngropată în gunoaie, cu străzi neiluminate, fără apă, fără canalizare, cu drumuri desfundate și oameni care și-au pierdut speranța în acel „mai bine“. Schimbarea administrației după 16 ani se pare însă că a readus speranța în rândul locuitorilor comunei. Edilul Remus Rof, instalat la cârma administrației locale de nici 3 săptămâni, a luat deja primele măsuri:

2

„Așa cum am promis în campana electorală, Primăria Dognecea a achiziționat tomberoane și pubele de gunoi pentru fiecare gospodărie și le-am predat oamenilor. Aceștia sunt mulțumiți că au acum posibilitatea să colecteze gunoiul menajer într-un tomberon care este chiar în curtea lor și nu mai trebuie să-l ducă sute de metrii până la acele gropi improvizate. Gunoiul va fi colectat săptămânal, în fiecare zi de miercuri. Sunt bucuros că am reușit să încheiem un contract cu noul operator, care este foarte aproape de comuna Dognecea și implicit și costurile vor fi mai mici. Am făcut de asemenea un alt contract pentru materialele reciclabile: doze, peturi sticle, plastic gros și fiecare cetățean va primi și un sac de unică folosință. Acesta va fi colectat odată cu gunoiul menajer, de două mașini separate.“

3

În comuna Dognecea s-a făcut și o curățenie generală la care au participat foarte mulți din locuitorii comunei. „Oamenii și-au dorit acest lucru și au ieșit cu mic cu mare pentru a schimba în bine fața localității, lucru pentru care le mulțumesc. Am mai spus și o repet, doar împreună putem să facem lucrurile să meargă bine“ – a mai precizat primarul comunei Dognecea Remus Rof.

Acesta a mai precizat pentru Reper24 că locurile în care se depozita gunoiul până acum vor fi curățate și readuse la forma inițială, tocmai pentru a nu tenta locuitorii să mai depoziteze gunoiul în acele zone. De asemenea se vor construi acoperișuri în punctele de colectare a gunoiului menajer din zona celor două blocuri; motivul „plătim gunoiul către firma de salubrizare la tonă și nu vrem ca acele containere să fie pline de apă“.

 

Dam AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei