„La nivelul spitalului este o îmbunătățire semnificativă”, susține Hurduzeu! „Au făcut câteva lucruri extrem de frumoase”!

modelmic

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, pare să fie mulțumit de munca depusă de noul manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Waldemar Murgu, numit în funcție în urmă cu câteva luni. Hurduzeu este de părere că la nivelul unității medicale se poate observa deja o îmbunătățire și vorbește chiar și de câteva realizări ale actualei conduceri, fără a dori însă să ofere amănunte.

La nivelul spitalului este o îmbunătățire semnificativă. Nu vreau să stric surpriza domnului director, pentru că dânsul, alături de colegii dânsului, medici, asistente, au făcut câteva lucruri extrem de frumoase. Dar este surpriza dânsului, dacă dorește mergem împreună la spital și o să vedem ce s-a întâmplat acolo”, a afirmat Silviu Hurduzeu la finalul ședinței Consiliului Județean de astăzi, atunci când a fost întrebat ce părere are despre activitatea de la spital din ultimele luni.

Poate că o să aflăm mâine despre ce surpriză este vorba  și ce lucruri frumoase s-au făcut la Spitalul de Urgență, având în vedere că joi este programată o conferință de presă la unitatea spitalicească.

De precizat că în cadrul ședinței forului județean de astăzi, s-a votat rectificarea negativă a bugetului Spitalului Județean, cu suma de 14.820.000 de lei, bani ce provin din diminuarea cheltuielilor de personal.

Numărul de paturi în funcție de care este construită și organigrama spitalului este mai mare decât media bolnavilor pe lună pe care îi are spitalul. Deci, această economie nu însemnă că nu sunt posturi suficiente la nivelul spitalului. La numărul de bolnavi care se înregistrează sunt suficienți salariați. Însă, la început de an făcându-se bugetul pe întreaga organigramă, evident că la sfârșit de an există această economie. Deci, în nici un caz nu s-au plătit salarii”, a explicat președintele Hurduzeu, în contradicție cu declarațiile făcute în ultimii ani de reprezentanții spitalului, care susțineau în mod repetat că personal Spitalul de Urgență este insuficient.

Tot în cadrul ședinței de astăzi s-a votat și compensarea conform legii, a unor datorii pe care spitalul le avea la doi furnizori, care aveau la rândul lor datorii la stat. Este vorba de suma de 243.730 de lei.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei