La Oravița meciul PSD – PNL continuă! Scor la pauză: 1-1

11

Războiul politic pe funcții continuă la Oravița. Singur și recomandat doar de „voce și talent“, noul director al Școlii Gimnaziale Romul Ladea din Oravița, Radu Bompa, s-a prezentat la unitatea de învățământ marți dimineața la ora 8 și până la ora 12, când era programat Colegiului Profesoral a stat singur în birou. Nu o cafea cu colegii, nu o discuție de informare, nu o toaletă….nimic.

Ora 12 a sosit….omul Inspectoratului Școlar a venit… și întrebat de cei aproape 40 de profesori ce îl recomandă pentru această funcție a rostit senin „Am venit să facem treabă“, de parcă până acum s-ar fi stat la respectiva unitate de învățământ picior peste picior, în chefuri, banchete și petreceri. Dovadă stau chiar realizările din ultimii ani, investițiile și gradul crescut al dotărilor de care dispune școala, toate făcute de Colectivul Profesoral, de directorul demis Flavius Lepa, cu sprijinul Primăriei Oravița și al primarului Dumitru Ursu, care culmea….este PSD-ist, lucru neagreat de actuala conducere a Inspectoratului Școlar General Caraș Severin. Pe tot parcursul ședinței de astăzi de la Romul Ladea, zeci de părinți și bunici au venit să-l susțină pe directorul demis Flavius Lepa, în pofida ploii torențiale care a căzut în Valea Carașului.

La încheierea acestei ședințe Flavius Lepa a declarat pentru Reper 24: „În urma deciziilor primite de la Inspectorat, astăzi am avut un colegiu profesoral de prezentare demiterii mele și de numire a noului director. Am adunat toți profesorii din corpul profesoral de la școala noastră și am început ședința prin cele două prezentări, de demitere și de numire, după care am atacat sentința ISJ-ului printr-un paragraf al Regulamentul de Organizare și Funcționare a Instituțiilor de Învățământ. În capitolul 3 al acestui regulament, la articolul 20 aliniatul 8, care prevede demiterea directorului se poate face prin mai multe moduri, între care cu votul a două treimi din numărul profesorilor din școala respectivă. Din cei aproape 40 de profesori am avut doar două abțineri. S-a întocmit procesul verbal semnat de toată lumea care a fost trimis către Inspectoratul Școlar care i-a dat și număr de înregistrare în după-amiaza zilei de marți 11 februarie. Astfel abia uns pe funcție Radu Bompa a fost demis de profesori“.

 

Mingea, sau pisica moartă, e acum în curtea inspectoratului școlar care are de luat o decizie grea: se recunoaște învins și îl numește din nou la conducerea școlii din Oravița pe profesorul Lepa, sau ține cu dinții de hotărârea de al demite și îl instalează pe Bompa 2, după model guvernamental.

E trist că acest război pe funcții a cuprins liberalii din Caraș-Severin care îi acuzau pe cei din PSD de exact aceleași lucruri: nepotisme, cunoștințe, pile, etc… E trist că peste 700 de copii care au crescut într-o școală odată cu ea, sunt nevoiți să asiste la asemenea scene. Până la o decizie a Inspectoratului Școlar Județean, scorul PSD – PNL, rămâne la pauză 1 – 1. Parafrazând fotbalul poate că ar trebui ca noul General de la Inspectorat să solicite proba video, proba VAR, mai exact să consulte activitatea din ultimii ani a conducerii școlii orăvițene, pentru a putea fluiera în cunoștință de cauză. Altfel nu se vor deosebi cu nimic de cei pe care îi acuză de 3 ani de zile de numiri politice.

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „„În urma deciziilor primite de la Inspectorat, astăzi … Din cei aproape 40 de profesori am avut doar două abțineri. S-a întocmit procesul verbal semnat de toată lumea care a fost trimis către Inspectoratul Școlar care i-a dat și număr de înregistrare în după-amiaza zilei de marți 11 februarie. Astfel abia uns pe funcție Radu Bompa a fost demis de profesori“

  Frumos. Foarte frumos!
  Centralismul comunist-liberal impus de “cadavrul” unui guvern “mort” (PNL) este astfel anihilat, în mod democratic, prin votul majorităţii “oamenilor muncii” (profesori).
  Şi cu participarea (contractuală) a beneficiarilor secundari ai procesului de învăţământ, adică părinţii copiilor.
  Dacă am fi fost în Japonia, în mod onorabil, Inspectoratul şi-ar fi făcut … Seppuku.
  Chestiune de educaţie.
  Şi fără război politic.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei