La Reșița debutează un nou proiect cultural! Vor avea loc serate muzicale, expoziții, întâlniri literare, dezbateri spirituale!

modelmic

Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița lansează un nou proiect cultural pentru municipiul de pe Bârzava.

„Cultură și artă în Reșița Montană“ este numele noului proiect, care urmează să se deruleze până în anul 2021, când se vor sărbători 250 de ani de industrie la Reșița. Organizatorii intenționează să atragă publicul cu diferite manifestări: concerte de muzică, expoziții de artă plastică, întâlniri literare și dezbateri spirituale sau culturale, care se vor desfășura în Reșița veche, sau Reșița Montană cum era cunoscută oficial în urmă cu mulți ani.

Prima manifestare în cadrul acestui nou proiect va fi un concert de muzică de orgă la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii”, care va avea loc luni, 11 septembrie, începând cu ora 19:30. Protagonistul concertului va fi dr. Franz Metz din München, Germania, care va interpreta piese muzicale de Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Liszt, Guido Pogatschnigg, Antalffy-Zsiross Dezsö și Leon Boëllmann.

foto: opiniatimisoarei.ro

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei