La Reșița a început administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate în prima etapă

vaccinare

La Spitalul Județean de Urgență din Reșița a început de astăzi administrarea celei de-a doua doze de vaccin pentru personalul medical şi auxiliar care a fost imunizat în prima etapă de vaccinare.

Pentru primele trei zile de vaccinare s-au primit, de la Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin, un număr de 396 de doze de vaccin, urmând ca pe lângă cele 1.065 de persoane vaccinate în prima etapă să fie imunizate acum şi cele care, din diverse motive, nu au putut fi imunizate cu prima doză, iar aici ne referim la persoanele care fie prezentau simptome de Covid-19, fie se aflau în perioada de refacere post Covid.

De asemenea, vor mai fi vaccinaţi în această etapă și pacienții aflați în evidența centrelor de dializă din municipiul Reșiţa”, precizează Roxana Bălan, purtătorul de cuvânt al SJU Reșița.

WhatsApp Image 2021-01-27 at 10.43.54 (1)WhatsApp Image 2021-01-27 at 11.40.29WhatsApp Image 2021-01-27 at 11.45.53

Concomitent cu administrarea rapelului pentru persoanele vaccinate în prima etapă, în județul Caraș-Severin continuă cea de-a două etapă de vaccinare. Conform reprezentanților Prefecturii Caraș-Severin, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-au administrat 600 de vaccinuri: 192 la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, 288 la Spitalul Orășenesc Oravița și câte 60 la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă și la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului de Artă Sabin Păuța din Reșița.

Nu au fost reacții adverse severe. Menționăm faptul că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, s-au primit 6982 doze și s-au administrat 5792 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2”, mai informează reprezentanții Prefecturii Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei