La Reșița se fac primii pași spre transportul ecologic! Sunt atribuite autorizații de taxi pentru cei care dețin mașini electrice!

modelmic

La Reșița se fac în continuare eforturi pentru un transport cât mai modern și mai puțin poluant. Astfel, Primăria Reșița anunță că de săptămâna viitoare va începe procedura de atribuire a trei autorizații de taxi exclusiv către cei care dețin mașini electrice.

„Începând cu data de 19.02.2018, ora 09:00, Consiliul Local al Municipiului Reşiţa, cu sediul în P-ţa 1 Decembrie 1918 nr. 1A, anunţă începerea procedurii de atribuire a trei autorizaţii taxi retrase, ce urmează a fi atribuite în condiţiile Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările şi completările ulterioare. Numerele autorizaţiilor taxi, pe număr de ordine, care vor fi atribuite sunt: 037, 134 și 210.

La procedura de atribuire vor putea participa numai societățile comerciale, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale, care dețin mașini electrice și/sau Hybrid/Hybrid Plug-In (electrice+alt carburant).

Data până la care se pot depune cererile de înscriere pentru participarea la procedură este de 19.04.2018, rezultatul atribuirii fiind anunţat în perioada 30.04.2018 – 02.05.2018”, informează Primăria Reșița. Detalii referitoare la procedura de atribuire și actele necesare pot fi găsite de site-ul Primăriei.

Primarul Ioan Popa a afirmat în mai multe rânduri că își dorește ca până în anul 2020 un sfert din parcul de taximetre din Reșița să fie alcătuit din mașini electrice, având în acest sens deja câteva întâlniri cu taximetriștii din municipiu. Este vorba de un proiect ambițios, care l-a început s-a lovit de reticența șoferilor de taxi.

În prima întâlnire cu taximetriștii m-am lovit de multe rezerve dar după ce am discutat detalii, și am venit cu argumente, o mare parte dintre ei au înțeles. Noi avem 224 de licențe la nivel de oraș la ora actuală și în prima fază vom trece 25 la sută din aceste licențe existente pe electric”, explica primarul Ioan Popa.

Diana RADU

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „În prima întâlnire cu taximetriștii m-am lovit de multe rezerve dar după ce am discutat detalii, și am venit cu argumente, o mare parte dintre ei au înțeles…” explica primarul Ioan Popa.
  “…atribuire a trei autorizaţii taxi retrase…”
  Câtă inţelepciune! :)
  Mai întâi se desfiinţează tramvaiul (nepoluant) pentru a se înlocui cu autobuze cu motorizare diesel (cea mai poluantă). Apoi se retrag trei autorizaţii de taxi în scopul compensării poluării autobuzelor cu (trei) taxiuri electrice sau hibride. Hai să stricăm banii altora, că avem prea mulţi.
  De parcă nu se putea circula şi tramvaiul tras de cai (cel mai ecologic).

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei