La un pas de liga naţională de handbal masculin! Echipa CSM Reşiţa s-a calificat la turneul final de promovare

 

modelmic

În perioada 3 – 5 mai, la sala „D.P.Colibaşi” din Braşov, în organizarea Federaţiei Române de Handbal,s-au desfăşurat meciurile din cadrul Turneului semifinal Divizia A, a doua fază a programului competiţional din acest an. Au participat ocupantele primelor două locuri din cele patru serii.

Conform Regulamentului de desfăşurare al Diviziei A, cele opt echipe au fost împărţite în două grupe şi au jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”.

Echipa noastră a făcut parte din Grupa 1, alături de CSM Vaslui, CS Medgidia şi HC Szejke Odorhei. Cea de-a doua grupă a cuprins echipele CSM Alexandria, HCM Sighişoara, CSU Galaţi, respectiv CS Universitatea Craiova.

Primul meci al echipei reşiţene a fost împotriva celor de la Medgidia. Jucătorii noştri, după emoţiile de debut, şi-au făcut jocul pe care l-au pregătit, ajungând să conducă şi la 7 goluri, la pauză înregistrându-se un avantaj de şase goluri (18 – 12). Deşi evoluţia scorului din a doua repriză lăsa impresia unei victorii facile, echipa noastră având şi zece goluri în faţă în minutul 36 (24 – 14), jucătorii de la Medgidia au revenit, apropiindu-se la trei goluri, cu un minut înainte de sfârşitul jocului. Scorul final a fost, însă, 34 – 30, consemnând un prim pas al echipei reşiţene spre turneul final. În aceeaşi zi, echipa din Vaslui a trecut la pas de cea din Odorhei cu scorul de 34 – 18. De remarcat ar fi faptul că ambele favorite ale grupei au înscris acelaşi număr de goluri: 34.

A doua etapă a a turneului a adus în faţa echipei rossonere echipa din Odorhei, aflată în situaţia de totul sau nimic. Ca urmare, aceasta a şi arătat o altă faţă de cât cea din meciul cu Vaslui:mult mai motivaţi, mai hotărâţi de a obţine primele puncte. Astfel, cele două echipe au mers cap la cap, având pe rând avantaj de câte un gol, pauza consemnând un rezultat de egalitate: 12 – 12. În cea de-a doua repriză, după un 13 – 13, echipa noastră a ştiut să contracareze avântul adversarilor, trecând uşor, dar sigur, în avantaj, la finalul jocului tabela de marcaj arătând scorul de 27 – 23. Astfel, echipa noastră s-a calificat la turneul final, indiferent de rezultatul din meciul cu echipa din Vaslui.

Tot după a doua etapă, din cadrul grupei noastre, celaltă echipă calificată la turneul final a fost CSM Vaslui, care a trecut greu, cu multă şansă, de echipa din Medgidia. Desfăşurarea acestei partide ne-a arătat cât de preţioasă a fost victoria din prima etapă, în faţa celor din Medgidia.

La finalul partidei cu HC Szejke Odorhei  Ilie Vaidasigan a declarat: „A fost un meci frumos. Am început puţin ezitant, probabil şi din cauza emoţiilor, ţinând cont de faptul că a fost un meci de totul sau nimic. În prima repriză băieţii nu s-au concentrat cum ar fi trebuit şi am avut multe ratări în relaţia unu la unu cu portarul. La pauză scorul a fost egal. În repriza a doua a fost cu totul alt meci, am dominat toată repriza a doua: am condus din minutul 30 până în minutul 60. Astfel am câştigat şi ne-am calificat la Turneul final.”

Ultima zi a turneului avea să stabilească doar locurile de pe care erau calificate mai departe atât echipa noastră, cât şi echipa din Vaslui. Astfel, în finala grupei, s-au întâlnit CSM Reşiţa şi CSM Vaslui. Începutul meciului a aparţinut celor din Vaslui care, în minutul 5 conduceau cu 4 – 0, iar în minutul 15, se înregistra o diferenţă de şase goluri, 8 – 2. Jucătorii reşiţeni au început o cursă de urmărire, beneficiind şi de aportul ca jucător al lui Ilie Vaidasigan, până la pauză revenind o diferenţă de 2 goluri (13 – 15). Echipa noastră nu reuşit să contracareze jocul vasluienilor, finalul partidei înregistrând victoria acestora, cu 29 – 27.

Clasamentul final al Grupei 1 a Turneului semifinal Divizia A a arătat astfel: pe primul loc, CSM Vaslui, cu 3 victorii din tot atâtea meciuri, cu 88 de goluri marcate şi cu 69 primite; pe locul doi, echipa noastră, CSM Reşiţa, cu 2 victorii din cele 3 meciuri, cu acelaşi număr de goluri marcate, 88, dar cu 82 de goluri primite.

La Braşov, echipa noastră a avut următorul lot de jucători şi antrenori, care merită toate felicitările pentru performanţa realizată: VUIŢA Boban, KIRSCH Deniss, RADOSAVLEVICI Snezan, VAIDASIGAN Ilie, GÎRBAN Antonio, MLEDENCIU Răzvan,  SIMULESCU Paul, ROHOZNEANU Mihai, BORICEANU Alexandru, HEIMBACH Raul, VULPE Alexandru, DAIA Răzvan, STARCHENKO Alexander, BAHAN Marius, BĂRBUŞ Eric, BELCHITE Eduard, MELEN Claudiu, alături de IONESCU Cristian şi PĂTRU Cristi.

Cealaltă grupă de la Turneul semifinal a fost câştigată de HCM Sighişoara care, alături de CSM Alexandria, a încheiat lista celor patru echipe participante la Turneul final.

A treia fază a programului competiţional al Diviziei A la handbal, Turneul final, se va desfăşura în perioada 16 – 19 mai 2019 la Ploieşti, după următorul program:

  • Semifinala 1: CSM Vaslui – CSM Alexandria;
  • Semifinala 2: HCM Sighişoara – CSM Reşiţa.

Câştigătoarele vor promova în Liga Naţională, iar echipele învinse vor participa la Barajul de promovare (în perioada 30 mai –  2 iunie), alături de echipele de pe locurile 11 şi 12 din Liga Naţională.

 

Miruna MIHANCEA

 

 

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei