La Zăvoi se împarte nisip electoral în schimbul unui vot!

modelmic

Cu toate că aproape jumătate din perioada destinată campaniei electorale s-a desfășurat fără prea multe incidente penibile prin care candidații să se chinuie să își asigure cât mai multe voturi, se pare că viitorii aleși locali schimbă foaia.

Chiar dacă darurile electorale consacrate deja în România sunt pixurile, tricourile și plasele pline de făină și ulei, la Zăvoi se aplică o altă strategie: nisip cu iz electoral pentru alegători.

Povestea nisipului de la Zăvoi a început ieri, atunci când polițiștii orașului Oțelu Roșu au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 45 de ani, din Zăvoi, împarte nisip cetățenilor comunei și le impune să voteze candidatul unui anumit partid.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Secției 10 de Poliție Rurală, care a constatat faptul că în dreptul unui imobil din comuna Zăvoi se afla parcat un tractor la care era atașată o remorcă aproape încărcată cu nisip, iar 3 persoane încărcau în continuare remorca.

Din declarația unuia dintre cei trei implicați, se pare că nisipul era oferit cu scopul de a determina primitorul să voteze un anumit candidat.

Ulterior și-a făcut apariția și proprietarul imobilului care a prezentat un aviz pentru nisipul din remorcă, declarând faptul că acesta urma să fie dat cu împrumut unui vecin.

Nu a durat mult până ce zvonurile cu privire la făptaș au și început să apară. Cu toate că persoanele surprise cu nisipul în remorcă nu purtau însemnele niciunui partid, cetățenii cărora li s-ar fi oferit „darul”  susțin că acesta provenea din partea PSD.

Zvonuri dezmințite vehement însă de Florinel Obrejan, candidatul social-democrat la primăria Zăvoi, care susține că a auzit despre acest incident, iar PSD-ul nu are nici cea mai mică implicare.

„Nu știu despre ce este vorba, am auzit că ar fi fost un incident cu nisipul, dar asta a fost undeva în Colonie. Noi, PSD-ul, nu avem nicio implicare, noi ne bazăm pe o campanie curată. Din contră, cei din partea cealaltă ar fi putut sta în spatele incidentului ca mai apoi să lanseze zvonuri”, explică Florinel Obrejan.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, după cum informează IPJ Caraș-Severin.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. [email protected]

    Oameni buni si acum 4 ani sa dat nisip din partea PSD la voislova provenind de la Bejerita ion omul lui Mocioalca pt.ca oameni să voteze cu Scorobete Ion am înțeles că și acum sau adus doua mașini în loc.Voislova în curte la fostul Imo lângă parc si împarte Scorobete pt.PSD

    Raspunde
  2. Pingback: Reper24- Pentru ca informatia a evoluat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei