Lansare de carte la Câlnic, a părintelui Petru Lupșa

modelmic

Centenarul Marii Uniri a prilejuit numeroase evenimente care a elogiat atât actul în sine cât şi pe făuritorii ei. Un astfel de eveniment a avut loc la Câlnic, în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Autorul cărţii este părintele profesor Petru Lupşa.

Cartea se intitulează „Eroii Câlnicului – rădăcini în cer” şi este dedicată celor care au căzut pe front în cele două războaie mondiale. Cu migală şi atenţie, timp de 10 ani autorul a mers din casă în casă identificând fotografii, scrisori sau cărţi poştale dar şi mărturii ale urmaşilor acestora. Toate au fost adunate într-un volum de 223 de pagini.

În prefaţa cărţii se găseşte cuvântul preotului paroh precum şi al cunoscutului istoric bănăţean Mircea Rusnac. Structurată pe 5 capitole, cartea mai descrie şi evenimentele dedicate de la Ziua Eroilor la care au conlucrat în parteneriat Biserica, Şcoala şi familiile urmaşilor de eroi.

Pr. Valentin POPOVICI


Daca ați fost martorii unui eveniment sau ai unei situații neobișnuite care ar putea deveni subiect de știre, contactați-ne la [email protected], pe contul nostru de Facebook sau pe WhatsApp la nr. 0747 081 224


Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei