„Lanterna roşie“ ne-a lăsat fără puncte, dar şi fără antrenor! Trică şi Miriuţă sunt variantele pentru înlocuirea lui Pelici

CSM Pandurii

În cadrul etapei a VIII-a, sâmbătă 17 octombrie, echipa reşiţeană a întâlnit echipa Pandurii Tg. Jiu. Conform clasamentului, cele două echipe erau despărţite de opt puncte şi 8 locuri, rossonerii ocupând locul 13, cu 8 puncte, iar gorjenii ultima poziţie, cea cu nr. 21, cu zero puncte acumulate după şase jocuri. Totodată, gazdele veneau după o remiză cu Metaloglobus Bucureşti, iar oaspeţii după o înfrângere la Cluj, cu Universitatea (în etapa a VI-a), în timp ce în ultima etapă – împotriva Farului Constanţa – nici nu au fost programaţi, fiind excluşi din campionat, în urma deciziei Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, pronunţate în 8 octombrie. Clubul gorjean s-a adresat Tribunalului Arbitral al Sportului (TAS) care, în 9 octombrie, a admis cererea acestuia, iar până la soluționarea litigiului de către TAS, CS Pandurii Tg. Jiu va continua să participe în cadrul Campionatului Național Liga 2, ediția 2020/2021.

Astfel, erau întrunite condiţiile primei victorii pe teren propriu şi nimic nu anunţa deznodământul de la finalul meciului.

Rossonerii au început oarecum temători partida, sub presiunea obţinerii unei prime victorii acasă. Oaspeţii au simţit acest lucru şi nu au ezitat să facă un presing avansat şi să contraatace periculos. Aşa s-a întâmplat în minutul 9 când Martin REMACLE primeşte mingea în poziţie centrală, la aproximativ 20 de m, nu este întâmpinat de niciun jucător reşiţean, şi şutează în vinclul porţii apărate de Alberto COBREA.

Gazdele resimt şocul primirii golului, la fel ca şi în celelate meciuri de acasă, încercând să iasă mai mult la joc. Lucru care s-a materializat printr-o uşoară dominare, pe care oaspeţii au reuşit să o echilibreze. Deşi rossonerii aduceau relativ uşor mingea până la 20 – 25 de m de poarta oaspete, sufereau la ultima pasă, cea decisivă.

Oaspeţii au simţit perioada mai puţin bună a reşiţenilor şi au făcut pasul în faţă, în minutul 33 reuşind cel de-al doilea gol prin Gabriel DODOI: Sebastian VELCOTĂ pătrunde pe partea dreaptă, încearcă să şuteze spre poartă, ratează execuţia, dar mingea ajunge la Dodoi care trimite în dreapta lui Alberto COBREA. Bucuria oaspeţilor de la marcarea golului, ca şi în meciul cu Slobozia, arăta o situaţie nesperată la începutul jocului.

În ciuda dorinţei gazdelor de a reveni pe tabela de scor, până la finalul primei reprize nu putem trece în contul lor nicio ocazie clară de gol.

La începutul reprizei a doua, antrenorul Alexandru PELICI, face trei schimbări, introducându-i pe Andrei DUMITRAŞ, Bogdan SZIJJ şi Cătălin BAGHEREA, ieşind: Cristian DANCI, Lorenzo ACKA şi Ovidiu RAŞOVEANU. Cele trei modificări au adus un plus echipei, dar ocaziile de poartă s-au lăsat aşteptate. Mai ales că oaspeţii, la adăpostul avantajului de două goluri, au tras de timp cât au putut, la fiecare fault fiind solicitat doctorul echipei. De remarcat, în minutul 68, şutul lui Laurenţiu BUŞ, din lovitură liberă de la, aproximativ, 17 m, respins de portarul oaspete, Marius ALDESCU. În minutul 85, Alexandru PELICI a mai făcut o schimbare, introducându-l pe Robert BOBOC în locul lui Laurenţiu BUŞ. Scorul final a fost stabilit de golul lui Emanuel DAT, în minutul 89 când, după o patrundere pe partea dreaptă, a intrat în careul mare, a driblat un fundaş şi a şutat din întoarcere la colţul scurt.

Reşiţenii au început jocul în următoarea formulă: Alberto COBREA – Caius LUNGU, Laurenţiu BREŞNENI, Daniel CIOBANU, Lorenzo ACKA (min. 46, Bogdan SZIJJ) – Cristian DANCI (min. 46, Andrei DUMITRAŞ), Nini POPESCU, Emanuel DAT – Laurenţiu BUŞ (min. 85, Robert BOBOC), Ovidiu RAŞOVEANU (min. 46, Cătălin BAGHEREA), Victor ASTAFEI. Pe bancă au luat loc şi: Cristian ZIMMERMANN, Bruno VASIU şi GĂMAN Ionuţ.

La finalul meciului, Alexandru Pelici, antrenorul rossonerilor şi-a anunţat demisia de la formaţia reşiţeană:

Ceea ce se poate spune e următorul lucru: ceva trebuie să se schimbe şi o să se schimbe începând cu demisia mea. Nu putem să mergem aşa în continuare, îmi este ruşine pentru suporterii aceştia minunaţi care încearcă să vină lângă noi şi meci de meci fac eforturi să vină, iar noi îi răsplătim cu eşec după eşec, ca să spun aşa. Mie, unul, îmi este ruşine, şi pentru asta am decis ca drumul meu alături de CSM Reşiţa să se oprească în momentul de faţă. Sper ca următorul antrenor care va veni după mine să găsească soluţii ca să câştige şi pe teren propriu, nu doar afară. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp scurt, îi mulţumesc pentru încredere lui Cristi Bobar şi celor care m-au investit, îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Cauzele sunt mai multe, şi subiective şi obiective. La acest meci, din păcate, ne-au lipsit 5 jucători cu COVID, am făcut improvizaţii, Dumitraş abia a revenit după COVID, dar nimic nu scuză prestaţia noastră, cel puţin cea din prima repriză. În acelaşi timp, nimic nu ia din meritele celor de la Pandurii, care şi-au dorit foarte mult să câştige şi au realizat acest lucru. Mi-am luat la revedere de la băieţi, le-am comunicat antrenorilor secunzi, voi vorbi şi cu Cristi, sper ca echipa să meargă înainte şi să găsească şi dramul de noroc care nouă ne-a lipsit. Sunt şi anumite lucruri pe care nu mi le explic, lucruri care ţin de prestaţia jucătorilor, felul în care jucăm afară, în contrast total cu ceea ce jucăm acasă.

 Printre antrenorii vizaţi de președintele clubului CSM Reșița, Cristian Bobar, sunt Eugen TRICĂ şi Vasile MIRIUŢĂ. Vom vedea care dintre cei doi își va lega destinul fotbalistic de clubul din Valea Domanului.

Lanterna ne-a batut

Următorul meci al rossonerilor va fi la Turnu-Măgurele, în compania echipei Turris-Oltul. Partida este programată sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 11:00.

Miruna MIHANCEA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Anghel

    Anghel
    octombrie 17, 2020 la 10:20 pm
    Ca sa schimbi ceva la echipa asta iti trebuie jucatori. Sa faca Bobar echipa ca el a facut transferurile.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei