Legalitatea, prioritatea și rentabilitatea – principiile după care se ghidează noul manager al Spitalului de Urgență din Reșița!

modelmic

Situația Spitalului Județean de Urgență din Reșița se va schimba în bine, dă asigurări noul manager al unității spitalicești, Waldemar Murgu, care a avut astăzi prima întâlnire cu presa de la numirea sa în funcție, la începutul acestei săptămâni. Murgu se arată conștient că nu are o sarcină ușoară în față, că sunt multe lucruri de făcut și probleme de remediat, dar afirmă că dacă există dorință și motivație, totul se poate rezolva.

Eu am trei principii după care mă ghidez și mă voi ghida mereu: legalitatea, prioritatea și rentabilitatea. Dacă vom ține mereu cont de aceste lucruri, vom fi realiști și mai ales pragmatici, sunt convins că vom trece peste toate problemele. Știu la ce m-am înhămat, nu este nimic ușor, dar nici nu am venit să mă vait. Am venit aici efectiv bine intenționat și motivat pentru că sunt convins că lucrurile se vor schimba în bine”, a explicat Murgu, care a dat asigurări că are în spate o experiență managerială vastă, care îi va fi de folos în noua funcție, deși această experiență nu a fost acumulată în domeniul medical.

Waldemar Murgu a precizat că are deja stabilit un plan de acțiune de 60 de pagini pentru eficientizare și rentabilizarea activității spitalului pe care îl va propune spre aprobare Consiliului Județean. Noul manager își propune ca până la finalul anului spitalul să aibă un bilanț financiar lunar pozitiv și astfel să nu mai acumuleze datorii, după care se poate trece la plata arieratelor, care se ridică în prezent la peste 16 milioane de lei.

Totul este condiționat de aspectul economic, deci trebuie să îl punem pe locul întâi a priorităților din activitățile viitoare. Situația unității este grevată de foarte multe arierate, datori vechi, de aceea primul lucru pe care mi l-am propus eu este să aducem rezultatul economico-financiar al Spitalului Județean pe un zero lunar. Nu putem vorbi de plata unor datorii vechi fără a crea un excedent lunar, un rezultat financiar pozitiv. De aici vom porni”.

 

Waldemar Murgu: „Factorul economic generează și condiționează actul medical”!

 

modelmic

 

Echipa găsită la Spitalul din Reșița este una competentă și foarte bine pregătită, trebuie doar motivată și găsită o cale comună de colaborare pentru binele spitalului și al pacienților, a apreciat Murgu, care a dat asigurări că în viitor se va pune mult mai mult accent pe comunicare și transparență, atât cu presa și pacienții, cât și între medicii și conducere și între secțiile din spital.

Pe de altă parte, Waldemar Murgu nu a dorit să comenteze deciziile fostei conduceri a spitalului și greșelile din trecut care au făcut ca unitatea să ajungă în situația actuală. Acesta a afirmat doar că pentru el este inacceptabil ca spitalul să nu își îndeplinească obiectivul stabilit în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate privind numărul de cazuri rezolvate, așa cum s-a întâmplat în semestrul doi al acestui an, aspect care a făcut ca spitalul să încaseze cu aproximativ un milion de lei mai puțin decât se estimase inițial.

Noul manager al SJU Reșița a mai precizat că pe viitor se va acorda o atenție sporită asigurării stocului de materiale și medicamente și în același timp va fi realizată o analiză a tuturor departamentelor din spital din punct de vedere al eficienței și rentabilității. În același timp însă, Murgu a dat asigurări că eficientizarea activității spitalului nu va duce în niciun caz la diminuarea calității actului medical.

Factorul economic generează și condiționează actul medical, calitatea actului medical, totul este condiționat de bani. Dacă o secție are tot ce îi trebuie, evident că și calitatea actului medical este mai bună, iar satisfacția pacientului este evident alta. (…) Ceea ce facem și ne propunem noi este în primul și în primul rând pentru binele pacientului și în doilea rând pentru angajații spitalului. Este foarte clar că dacă există motivație din partea personalului medical și actul medical poate să aibă un plus”, a mai adăugat Waldemar Murgu.

Karina TINCUL

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  Waldemar Murgu:
  „Eu am trei principii după care mă ghidez și mă voi ghida mereu: legalitatea, prioritatea și rentabilitatea.”
  .
  Hippocrate:
  “Jur pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea şi Panacea şi pe toţi zeii şi zeiţele, pe care îi iau ca martori, că voi îndeplini acest jurământ şi poruncile lui, pe cât mă ajută forţele şi raţiunea:

  Să respect pe cel care m-a învăţat această artă la fel ca pe propriii mei părinţi, să împart cu el cele ce-mi aparţin şi să am grijă de el la nevoie; să-i consider pe descendenţii lui ca fraţi şi să-i învăţ această artă, dacă ei o doresc, fără obligaţii şi fără a fi plătit.

  Dacă voi respecta acest jurământ şi nu îl voi călca, viaţa şi arta mea să se bucure de renume şi respect din partea tuturor oamenilor; dacă îl voi trăda devenind sperjur, atunci contrariul.”

  Raspunde
 2. Pacientul ...reșițean

  Di-di-di….murgule ..di!..Ce drak se-ntâmplă?..toți potentații numiți în foncții…excelează prin idioțenie?…ce-i cu platitudinile astea?…Principii sunt ”legalitatea, prioritatea și rentabilitatea”?…Principiiiiiii????….Vai-ș-amar!…Oare ce-o fi vrut să spună?…A….e în trend, actualmente, să debitezi inepții de fanfaron! Dacă tăceai….

  Raspunde
 3. maricica

  Murguletul daca era de rasa nu statea un an somer, apoi sa apara ca un mare salvator de companii fantoma……daca avea caracter se apuca serios de munca, nu cu noaptea n cap prin spital sa spioneze angajatii…..sa dezbine…..ai inceput ca un adevarat manager de top…adica top-top rusinicaaaaa>>>))))).

  Raspunde
 4. maricica

  Murguletul daca era de rasa nu statea un an somer, apoi sa apara ca un mare salvator de companii fantoma……daca avea caracter se apuca serios de munca, nu cu noaptea n cap prin spital sa spioneze angajatii…..sa dezbine…..ai inceput ca un adevarat manager de top…adica top-top rusinicaaaaa>>>)))))…….

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei