Lemn în valoare de peste 30.000 de lei, confiscat în Caraș-Severin, în doar 48 de ore!

lemn

În doar 2 zile de verificări, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au descoperit ilegalități în domeniul silvic, pe raza județului.

Astfel, au fost efectuate controale în trafic și la 4 depozite de material lemnos din zona Caransebeș, pentru neregulile constatate fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei și confiscați 95,97 mc de material lemnos, estimați la 30.442 de lei.

Cu ocazia verificărilor, a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Borlova care nu a putut prezenta documente de proveniență legală pentru materialul lemnos deținut, respectiv 40,66 mc. lemn rotund diverse specii, în valoare de aproximativ 8.786 de lei, motiv pentru care a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei și confiscarea întregii cantități de material lemnos.

O societate comercială din zona Caransebeș a expediat 10.22 mc. buștean gater rășinoase, fără documente care să ateste provenința legală. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la aproape 3.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că unele persoane juridice nu au respectat prevederile legale privind înregistrarea cantităților de material lemnos în aplicația SUMAL și au emis avize de însoțire din locații identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos.

În aceeași perioadă, polițiști de Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin au depistat în trafic, pe DN 58, în Păltiniș, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, în urma controlului constatându-se că documentele de însoțire nu erau completate în conformitate cu prevederile legale. Și în acest caz, oamenii legii au aplicat o sancțiune contravențională pentru abaterea săvârșită.

lm

Elena FRANȚ

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei