Liberalii cer capul vicepreședintelui Ionuț Popovici! „Nu a avut o activitate care să poate fi adusă la cunoștința locuitorilor județului”!

modelmic

Grupul liberal din Consiliul Județean Caraș-Severin vrea schimbarea lui Ionuț Popovici din funcția de vicepreședinte al forului județean, funcție pe care acesta o deține de aproape trei ani. Liberalii susțin că activitatea pe care Popovici a depus-o în acest interval de timp, când a avut în subordine instituțiile sociale ce aparțin de CJ Caraș-Severin, este departe de a fi una mulțumitoare, motiv pentru care cer eliberarea acestuia din funcție.

Consilierii liberali cărășeni îi reproșează lui Popovici că nu a derulat nicio acțiune preventivă punctuală la nivelul instituțiilor de asistență socială și protecția copilului. Vicepreședintele Popovici, susțin liberalii „și-a asumat în permanență coordonarea activității de asistență și protecție socială, dar numai după ce s-au produs o multitudine de evenimente negative în sistem, respectiv a dispus controale sau sesizarea organelor de cercetare penală, ceea ce era, oricum, obligația conducătorilor instituțiilor respective”. Aceștia nu uită să amintească de faptul că în ultimii ani în instituțiile de asistență socială cărășene au avut loc o serie de evenimente extrem de grave, printre care infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori, act sexual cu minor şi pornografie infantilă sau sinuciderea unui minor la Centrul de Plasament din Zăgujeni.

Pe de altă parte, liberalii atrag atenția și asupra faptului că vicepreședintele Ionuț Popovici nu a pus pus la punct nicio strategie transparentă și publică de sprijinire a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Dl vicepreședinte nu cunoaște faptul că DGASPC și implicit Consiliul Județean, trebuie să asigure protecție tuturor copiilor din județ, chiar dacă aceștia sunt într-un mediu familial normal”, susțin liberalii, care atrage atenția că, potrivit statisticilor, în județul Caraș-Severin există 1.025 de copii cu unul sau ambii părinţi plecaţi peste hotare.

Concluzia nu poate fi decât că nu a avut o activitate care să poate fi adusă la cunoștința locuitorilor județului Caraș-Severin și care să necesite ocuparea în continuare a funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean.

În acest context, apreciem că se impune eliberarea dlui vicepreședinte POPOVICI Ionuț Mihai din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, vacantarea funcției și alegerea unui nou vicepreședinte”, mai afirmă grupul consilierilor liberali.

modelmic

Nu este pentru prima dată când liberalii îl au în vizor pe Popovici, în ședința din luna septembrie a anului trecut ei cerând demisia acestuia, cerere care practic nici nu a fost luată în considerare de restul consilierilor județeni. Situația este puțin diferită de data aceasta, măcar prin prisma faptului că liberalii au inițiat un proiect de hotărâre prin care cer eliberarea din funcție a lui Popovici, proiect care a fost depus ieri la sediul forului județean. Pentru ca acesta să treacă însă va fi nevoie, pe lângă votul celor care au inițiat acest proiect, și de votul unei bune părți a consilierilor social-democrați.

Liberalii îi mai reproșau lui Popovici că nu și-a publicat pe site-ul Consiliului Județean Caraș-Severin raportul de activitate pe anul 2017, raport care, coincidență sau nu, a apărut chiar astăzi pe site-ul forului județean.

Contactat de Reper 24, vicepreședintele Ionuț Popovici nu a dorit să comenteze nimic pe marginea subiectului, afirmând că își va expune punctul de vedere în ședința ordinară de luna aceasta.

Citește și Cazul pedofilului reșițean are repercusiuni în CJ Caraș-Severin! Liberalii cer demisia vicepreședintelui Popovici!

Karina TINCUL

Stiri similare

11 Comentarii

 1. Cantaretul

  Sper ca a trecut in raportul de activitate si petrecerile de la Herculane , Casa cu Platani , Rogge ,Nera si din alte parti frumoase ale banatului de munte, poate ceva de prin Austria cum a muncit pe acolo , controalele de la Dgaspc . O sa iti simta lipsa angajati CJ , pacat ca nu ai reusit tot ce ai promis la inceput de mandat .

  Raspunde
 2. zero

  Ahhh … cât de înduioşător!
  Pretinsa şi aparenta grijă “liberală” (Biciul pe ei!) pentru bieţii copiii din familiile dezorganizate (economic de doctrina lor) e contrazisă chiar de tăiţelu’ care tocmai a luat câte 300 de lei de la vreo 16 copii … Adică le-a luat de 2 ori alocaţia de stat … pe coşul de gunoi.
  Un gunoi …

  Raspunde
 3. mandolina

  ce usor se arunca cu piatra in curtea altuia, ar trebui sa te uiti in curtea ta mai intai care nu e tocmai curata, apoi sa vezi ce mai e in jur, categoric as putea sa dau cateva exemple nea postaciu

  Raspunde
 4. zero

  P.S. “Afacerile filantropice” cu fondurile şi pe seama instituţiilor de “protecţie socială” din România (orfelinate) sunt deja de notorietate internaţională, nu doar prin notorietatea din benzinăriile de Caraş-Severin, respectiv cele aflate la “drumul mare” de TIR-uri, pe lângă Zăgujeni. Şi asta de zeci de ani…
  Să ne mai amintim de “interesul superior al copilului”, pretins promovat şi “apărat” de ilustra noastră “justiţie” (în bună parte doar o altă mafie coruptă)?
  Care nu audiază (ce păţesc) copiii sub 10 ani, că … nu e obligată de lege.
  Kkt., nu?

  Raspunde
 5. Pamela

  Nu pricep cum poți sa ceri un CV si tu ești zero , se cauta acum un țap ispășitor pentru Greșelile sistemului, trist sa vezi cum cei are nu fac nimic acuza si mai mult decât atât denigrează imaginea celor care dea lungul anilor au Lsa ceva in spate

  Raspunde
  1. Gore

   Și popovici a lăsat ceva în spate ? (exceptând momentele când merge la WC).
   E în conducerea unei instituții publice. Asta înseamnă că e obligat să prezinte un CV și o declarație de avere.

 6. Nelu

  Lăsați-i pe cei ce vor sa facă ceva sa își ducă proiectele la bun sfârșit, liberalii acuzata altceva nu stiu sa facă, fac si ei ceva ca sa nu stea degeaba, guvernarea lor afost un dezastru, domnilor puneți umărul la funcționarea județului nu mai încercați sa faceți ce știți voi mai bine de lucruri rele suntem sătui din partea voastra aduceți un plus in județ, nu căutați doar sa Dărâmați

  Raspunde
 7. iulian

  In organizatia liberala la nivel judeteal este vraiste, se destituie unii pe altii din functii, se vorbesc unii pe altii pe la colturi, ce sa ne asteptam sa faca ceva bun pentru judet cand ei sunt in mijlocul razboiului, un partid mediocru si la nivel national, nu cred ca vor avea sorti de izbanda pentru sunt prea mici pentru un razboi asa mare.

  Raspunde
 8. Ponoran Adrian

  Sper ca d-l Președinte HURDUZEU să nu fie de acord cu aceasta schimbare,motivele invocate de PNL sunt mai puțin grave decât situația dezastruoasă de la AQUACARAS si unde stiu ca d-l POPOVICI s-a implicat si se implica foarte mult.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei