Liberalii Vela și Popa au jucat „Mințita“ de la Armeniș pe scena Casei de Cultură din Reșița!

Vela si Popa au batut palma

Dezamăgire la ședința alegerilor pentru constituirea Comitetului de Coordonare Județean al Filialei PNL Caraș-Severin, desfășurată sâmbătă, 29 aprilie 2017, în municipiul reședință de județ Reșița.

Ioan Popa, primarul ales al reșițenilor, nu a intrat în lupta pentru șefia organizației județene a PNL-ului, deși declarase răspicat că o va face, indiferent de cel care va dori să candideze pentru această funcție politică. Popa a reușit, grație stilului său original, al charismei și al discursului său non-conformist, chiar să creeze un val de susținători liberali, al cărui număr nu era deloc unul nesemnificativ în raportul de forțe cu actualul președinte liberal, senatorul Marcel Vela. Se preconiza un război de care pe care, Popa fiind susținut de o echipă efervescentă de tineri politicieni care l-au ajutat strategic și în lupta din 5 iunie, atunci când a câștigat primăria Reșiței.

Și totuși … diplomația, tactul și abordarea tete-a tete pe care Vela le stăpânește foarte bine, l-au întors din drumul său pe „revoluționarul“ Nelu Popa. Dar poate și alte aspecte care ne scapă la ora asta… Cert este că valul schimbării, acel wind of change, l-a ocolit fără stres pe Vela, cel care și-a făcut alegerile la „giudeț“ după bunul său plac, pretextând că „Ioan Popa a făcut un pas lateral, are destulă treabă la primărie și a procedat înțelept, în interesul partidului“.

Ponton Nation, what the fuck? Dezamăgire predictibilă

Un lucru nu cred că l-a înțeles Nelu Popa și anume acela că un moment precum acesta s-ar putea să nu se mai repete. Ca de altfel și valul care s-a creat odată cu anunțul candidaturii sale. Am văzut o seamă de tineri liberali vădit deranjați de faptul că Popa a bătut palma în spatele cortinei cu Vela, iar alții dezamăgiți care spuneau că vor părăsi în scurt timp partidul. Ideea e că Nelu Popa, în nenumăratele sale apariții publice, dar și în particular, pare un magician al speranței, îți arată viitorul luminos chiar și în cele mai mizere unghere de Reșiță, de unde numai sila și greața mai pot răsări. Același sentiment l-am trăit și sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reșița, când Popa a acceptat fără tăgadă rolul de secund pe puntea căpitanului Vela, pe o corabie ciuruită de pesediști la alegerile din toamnă, de pe care au fugit care-ncotro o seamă de primari, viceprimari, tocmai pentru că sevrajul liberalismului nu mai avea fundament iar liderul PNL-ului nu mai avea argumente pro-peneliste. Nici măcar primarii care nu s-au lăsat ademeniți de mirajul guvernării PSD-ALDE, pe care unicul senator liberal i-a numit „eroi“, nu păreau entuziasmați la ședința lucrărilor CCJ-ului liberal, pe semne gândind că până în 2020 mai au de conspirat mult în opoziție „și nici atunci nu-i sigur, c-am mai putea să fim…“, vorba Savoy-ului.

Ca un sfat amical pe care oricum nu-l va lua în seamă, i-aș recomanda primarului în care ne punem speranțe la Reșița, să evite de-acum înainte orice angajament de tip politic, dacă acesta nu reușește să își găsească finalitatea. Măcar în fața camerelor de luat vederi și al blogerilor de cartier, așa cum îi place să diminueze rolul unora care își permit să mai și scrie, domnul primar Popa ar trebui să se abțină, altfel existând riscul ca la alegerile pentru un nou mandat de primar să se trezească singur sau suținut doar de Marcel Vela. Dar aici greșesc flagrant și cu repetiție; cu siguranță prozeliți vor exista mereu și parte din ei vor fi întotdeauna în jurul lui Ioan Popa, așa cum nici astăzi nu lipsesc oameni de calitate, dar și fariseii din jurul aceluiași. Așa au existat în perioada Spătaru, Stepanescu, Crina, la fel vor exista și-n cazul lui pupătorii de ghiul. Nelu Popa ar fi putut juca sâmbătă piesa „Șansa“ pe scena improvizată a PNL-ului și în fața celor peste 560 de delegați liberali, dar a preferat un rol secundar în „Mințita“ de la Armeniș și astfel s-a spulberat dramul de încredere al infantililor care mai credeau în liberalismul ideologic, nealterat…

Conform datelor primite de la unul din cei mai vechi liberali pe care îi are Caraș-Severinul, Horia Irimia, la Conferința Județeană a PNL Caraș-Severin președinte a fost ales Ion Marcel Vela! (n.n. unic candidat) În fapt el este adevăratul câștigător al zilei de sâmbătă, Vela fiind și liderul care și-a impus cei mai mulți oameni în noul Birou Politic Județean al PNL.
Prim-Vicepresedinți au fost aleși Ioan Popa – Primarul Municipiului Reșița, unic candidat al Biroului PNL pentru conducerea strategii politice și comunicare și medicul Jaro Marsalic – consilier județean, care l-a învins pe avocatul Dan Stan în lupta pentru conducerea Biroului de Politici Publice!
CCJ PNL are de sâmbătă 8 vicepreședinți: Felix BORCEAN, Doru CÎRDEI, Adrian DACICA, Brian FILIMON, Gheorghe ROMA, Gheorghe ROMÂNU, Ioan RUSU și Adrian TORMA. La cei 8 vicepreședinți se adaugă și „feblețea“ declarată a primarului Torma, deputatul Valeria Schelean.

Cei 15 membri ai Biroului Politic Județean aleși sunt: Elena MOISE, Marius ISAC, Mirco LECHICI,Cristian VELA, Cristian MICLĂU, Marian VLASICI, Andra PLEȘA, Cristian GÂFU, Mihaela DRĂGILĂ, Valentin – Ovidiu FIRCA, Ion MILOȘ, Dumitru RUJAN, Viorel LOLEA, Ghiță SPOREA, Constantin LAZĂR

Sergiu TABAN  

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gogu

    CIRC…nevasta lui Nelu Popa la convins sa nu candideze…doamna deputat Schelean ? nimic?chiar nimic ? nu se poate,ceva pute urat …asteptam sa vedem ce vor face LIBERALI daca le mai putem zice asa.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei