Liceul „Dacia” din Caransebeş primeşte bani pentru promovabilitatea la Bac

modelmic

Vineri, 11 mai, conducerea Liceului Tehnologic „Dacia“ din Caransebeş a prezentat etapa a II-a a Proiectului educațional ROSE, implementat de Ministerul Educaţiei, care are ca scop oferirea de sprijin elevilor pentru creşterea ratei de promovabilitate la bacalaureat şi reducerea abandonului şcolar, şi prin care şcoala primeşte 152.500 de euro. La acţiune au participat cadre didactice de la unitatea de învăţământ, elevi, părinţi, reprezentanţi ai agenţilor economici şi ai unor ONG-uri cu care colaborează liceul, precum şi primarul municipiului, Felix Borcean.

„Avem elevi cu probleme, cu părinți plecați în străinătate, elevi de etnie romă sau altă naționalitate, elevi de la sate sau cu părinți decedați, care trebuie sprijiniți. Urmează să formăm grupul-țintă pe care ne vom concentra pentru realizarea proiectului. Am discutat cu administrația locală, cu agenții economici, cu ONG-urile, cu cadrele didactice, cu părinții și elevii, astfel încât toți să punem umărul la bunul mers al proiectului. Practic, ne-am gândit la o pregătire suplimentară a elevilor cu probleme și totodată atragerea lor, astfel încât să evităm abandonul școlar, oferindu-le un mic dejun și un prânz, pentru ca elevii să poată rămâne la acea pregătire suplimentară. De asemenea, putem renova diferite săli de clasă, cantina, o bibliotecă, un laborator, sau să ne dotăm cu calculatoare, dar putem face și excursii, schimburi de experiență cu alți parteneri”, a spus directorul liceului, Florin Bogdea.

Primarul Felix Borcean a spus, la rândul său, că administraţia locală poate contribui la transportul acestor elevi, prin transferarea unui microbuz de la Colegiul Național „Traian Doda”, care beneficiază de două astfel de autovehicule, dar poate pune la dispoziție şi cantina Primăriei, până se va renova cea a liceului, şi s-a arătat deschis la orice propuneri venite de la conducerea liceului.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei