Liceul din Bozovici, modernizat! Energia primarului Adrian Stoicu spre mai binele tinerilor almăjeni!

modelmic

Peste 3 milioane de lei, bani proveniți din fonduri guvernamentale, au fost investiți în modernizarea celei mai reprezentative unități de învățământ de pe Valea Almăjului, Liceul Teoretic Eftimie Murgu din Bozovici. O clădire care și-a celebrat de ceva vreme centenarul, la care nu s-a intervenit cu lucrări de reabilitare în ultimii 50 de ani, conform datelor oferite de primarul Adrian Stoicu! Iată că, fără nicio falsă apreciere, primarul Adrian Stoicu poate spune că și-a pus definitiv amprenta asupra unei realizări mărețe, de care beneficiază tinerii din Bozovici și din Valea Almăjului, cei care din toamnă vor intra la ore în spațiile unor clase care nu vor mai avea nicio legătură cu imaginea decadentă și insalubră de altădată a ponositului liceu.

„Consider că a fost o lucrare absolut necesară la o clădire de peste 100 de ani, nereabilitată în trecut“, a explicat primarul „capitalei“ Văii Almăjului – Bozovici, Adrian Stoicu.

Pentru realizarea acestor lucrări care au schimbat, nu doar la față, liceul din Bozovici, edilul Stoicu a semnat un contract de finanțare cu Ministerul Dezvăltării încă de la finalul lui 2016 și doar detaliile de ordin birocratic au condus la întârzierea proiectului. prin efortul susținut al administrației locale din Bozovici elevii vor începe anul școlar 2018-2019, în casă nouă.

Proiectul implementat pe Programul Național de Dezvoltare Locală 1 a presupus reabilitarea totală a clădirii, acoperiș, hidroizolații, parchet triplu stratificat în sălile de curs, fundații și rezolvarea definitivă a problemelor cu igrasia, fiind o clădire foarte veche, mobilier nou, fațade, grupuri sanitare. Reabilitarea completă a acestei unități de învățământ este finalizată, la momentul dialogului nostru, în proporție de 98%. Ar mai rămâne doar să realizăm lucrările la pavajul din curte“, afirmă conducătorul Primăriei Bozovici, Adrian Stoicu.

Urmează, în curând, lucrările de renovare la școala gimnazială din localitate, de această dată proiectul de importanță majoră pentru comuna almăjeană fiind implementat prin Programul Național de Dezvoltare 2 dar și cel de la școala din satul aparținător comunei Bozovici, Prilipeț.

Sergiu TABAN

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei