Liceul Teoretic „General Dragalina” va avea catalog digital. Părinții vor fi avertizați printr-o aplicație de telefon când elevii iau note sau absențe

catalog digital dragalina

Proiectul privind digitalizarea catalogului va fi implementat la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița începând cu luna mai a acestui an.

Pentru ca părinții să poată fi la curent în timp real cu situația școlară a copilului, instituția de învățământ cărășeană a decis să implementeze, din luna mai, catalogul digital. Părinții vor avea acces la notele și absențele elevilor ce studiază la Liceul Teoretic „General Dragalina” în timp real. Printr-o aplicație de telefon, părintele va primi notificări cu privire la notele și absențele elevului. De asemenea, toate cadrele didactice vor primi un laptop, iar cele 10 videoproiectoare vor fi folosite, cel mai probabil, pentru ca profesorii să poată susține lecții interactive, moderne, utilizând resurse digitale. Investiția este susținută integral de către Primăria orașului Oravița.

Începând din luna mai a acestui an școlar liceul nostru va implementa proiectul CATALOG ELECTRONIC, o măsură importantă în vederea reducerii absenteismului și a creșterii calității actului educațional. Proiectul este susținut de Primăria și Consiliul local Oravița, care vor suporta costul aplicației și al echipamentelor, respectiv 37 de laptopuri pentru fiecare cadru didactic care va avea acces nelimitat la internet și 10 videoproiectoare. Catalogul electronic permite părinților să cunoască situația școlară a copiilor, fie prin accesarea online a aplicației, fie prin descărcarea aplicației pe telefonul mobil, astfel ca părintele să primească mesaj cu notele și absențele elevilor în timp real. Sperăm să obținem o comunicare eficientă cu părinții, iar parteneriatul școală-familie-comunitate să ne ducă spre progres”, scrie pe o rețea de socializare directorul instituției de învățământ, profesor Alideia Țepeneu.

 

Diana RADU

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei