Liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, către un ales PMP la Berzovia: „O să fi viceprimar până luni!”

Ionut Popovici suparat

În ședința de Consiliul Local al comunei Berzovia s-a desfășurat în această după-amiază și votul pentru alegerea noului viceprimar, după ce acest post a devenit vacant. La ședința aleșilor locali din Berzovia și-a făcut simțită prezența unul din „greii” de la județ, nimeni altul decât Ionuț Mihai Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin și lider al Mișcării Populare din județ. De altfel, Popovici ne-a declarat că a dorit să ia parte la ședință din postura de președinte PMP Caraș-Severin deoarece, în prealabil, le-a cerut consilierilor PMP din Berzovia să nu intre în lupta pentru desemnarea noului viceprimar. Raționamentul a fost acela că mai sunt doar câteva luni până la alegeri și nu trebuie ca numele unui viceprimar PMP să fie asociat cu politica administrativă a actualului primar, Ioan Pop.

Totuși, consilierul PMP Ioan Constantin Stoia a ținut să treacă peste dispozițiile dictate de la centru și în urma candidaturii depuse și a celor 7 voturi și o abținere primite din partea colegilor consilieri a devenit viceprimar al comunei Berzovia. Sursele noastre vorbesc despre faptul că momentul a fost digerat greu de liderul PMP din Banatul de Munte, care i-ar fi transmis proaspătului viceprimar chiar în sala de ședinte a Consiliului Local Berzovia: „O să mai fii viceprimar până luni!”

Ioan Constantin Stoia este inginer agronom și este originar din localitatea Fizeș, sat aparținător comunei Berzovia.

Contactat de Reper 24, Ionuț Popovici afirmă că nu își amintește să-i fi transmis aceste cuvinte noului viceprimar și membru PMP, dar cu siguranță luni, 10 februarie, va convoca de urgență conducerea executivă a PMP Caraș-Severin iar propunerea sa va fi aceea de excludere din rândurile partidului a lui Ioan Constantin Stoia, care nu s-a aliniat la cerințele și obligațiile pe care acesta le avea față de formațiunea politică pe listele căreia a ajuns consilier local. „Suntem un partid care nu tolerează trădătorii iar când aceștia dovedesc prin faptele lor  că își urmăresc interesele proprii prin alianțe cu alte partide, atunci singura cale este să ne despărțim definitiv și irevocabil”, a declarat Ionuț Popovici, liderul PMP Caraș-Severin. Acesta nu a a ascuns că și l-ar fi dorit mai degrabă în funcția de viceprimar pe consilierul local Nicușor Luchici, „un om care se bate pentru comunitate, care m-a vizitat la Consilului Județean și care a militat pentru modernizarea infrastructurii rutiere din zonă. Și să rețineți că domnul Luchici nu are nici măcar adeziune la PMP, dar este un om de ispravă”, l-a catalogat vicepreședintele Consiliului Județean pe contracandidatul lui Stoia, cel care a obținut doar 5 voturi din partea consilierilor.

Într-o altă ordine de idei, primarul comunei Berzovia, Ioan Pop, spune că Ioan Constantin Stoia este un om de calitate și speră să îl secondeze cu brio în activitatea administrativă până la alegerile locale din această vară. Totodată, primarul Pop a descalificat modul în care Ionuț Popovici i s-a adresat noului viceprimar ales de consilierii locali din Berzovia.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Gigi Against

  Deci daca asocierea PSD – PMP la nivel CJ – CS este buna pentru judet, la Berzovia aceasi asociere este impotriva intereselor PMP….si asta pentru ca pupilul lu’ don vice nu a fost agreat e consilierii PMP…
  Frumos bade, frumos de urat gestul facut…lasa oamenii sa hotarasca pentru ei nu cum faceau pcr – istii , recte ” cadrele hotaraste totul”…

  Raspunde
  1. salamandra

   Despre ce oameni vorbesti? Cine sa aleaga pentru binele comunei? Aia care nu trec nici macar testul psiho? Aia la care le tremura mainile cand semneaza un act? Sau uita pentru ce au venit la sedinte? Sa vi la sedinte doar pentre cei 700 lei. Acesti oameni vor binele comunei ? La unele sedinte am vazut niste sicree afara. Cred ca unii au venit cu ele :))))))))))) Ar fi corect pe lista de consilieri locali sa fie trecuta si varsta si sa se dea un test psiho inainte de a candida ! Oameni buni uitati-va atenti pe cine votati pe lista de consilieri, votati oameni tineri nu septuagenari (70 +)

 2. CGG

  Să fi sau să fii?
  Există doar trei situații în care „fi” se scrie cu doi „i” astfel:

  – la modul imperativ, la forma afirmativă. Exemplu: Fii răbdător! Fii cuminte! Fii tu! (Fii viceprimar!)
  – la modul conjunctiv, timpul prezent, la persoana a doua singular, atât la forma afirmativă, cât şi la cea negativă. Exemplu: (Tu) Să fii cuminte! (Tu) Să nu fii cuminte! (Tu) Să fii ascultător! (Tu) Să nu fii ascultător! (Să fii viceprimar!)
  – la viitorul popular, formă vorbită. Exemplu: Tu o să fii răbdător/ Tu ai să fii răbdător, (Tu o să fii viceprimar!) respectiv: Tu nu o să fii răbdător/ Tu nu ai să fii răbdător (Tu nu ai să fii viceprimar).
  O fi sau n-o fi? Întrebarea lui Hamlet sau imperativul lui Popovici? :)

  Raspunde
  1. zero

   A fi sau a nu fii … (slugă). A iubitului conducător.
   Teoretic (după lege), între consiliul local şi cel judeţean nu există raporturi de subordonare. După legea administraţiei publice locale.
   Chiar dacă Popovici mai trăieşte tot în nostalgia centralismului democratic, cu prezenţă (şi pretenţii) de intervenţie personală (unde nu-i fierbe oala).
   O scrisoare pierdută (gen Caragiale – PMP) nu s-a găsit? :)

 3. imoGen

  „O să fi viceprimar până luni!” – verbul a fi, la modul conjunctiv, mai primește un i.
  Dar Popovici de unde să știe așa ceva ?
  El e mai tot timpul plecat “pe teren” prin mall-urile din Timișoara, pe la ora 11-12 dimineața.
  Parcă zicea că în 2019 se deschide și deponeul de la Lupac…

  Raspunde
 4. DIRPES ION

  PLIN CARASUL DE ASA ZISI POLITICIENI DE DUZINA….UNII MAI SUNT IMPINSI IN DULAPURI METALICE PE LA ITM…C.S. CIND INCEARCA SA FACA CITE UN MIC TRAFIC DE INFLUENTA PT .A APARA FIRMULITELE PE CARE LE MANEVREAZA DIN UMBRA . RUSINE …DE TREI ORI RUSINE .VSAU MARS LA COTET .

  Raspunde
 5. Toader

  Aha, este clar, autoarea articolului nu-mi afişează comentariul,fiindcă AM DREPTATE, de fapt EA este cea cu expresia (scrisă) *o să fi primar…*Bineee…o să mai vedem transparenţilor!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei