Liderul PSD Moldova Nouă: „Torma trebuie să fie luptător, nu un laș!”

67582498_2422421474463086_5689407546238959616_n

Liderul PSD Moldova Noua, Ioan Zaberca, a vorbit despre anunțata demisie a primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma. Zaberca și-a exprimat punctul de vedere atât ca președinte al organizației, cât și ca locuitor al orașului din Clisura Dunării, într-un interviu realizat de Reper24.

„- Domnule Zaberca, din perspectiva președintelui organizației PSD Moldova Nouă și a cetățeanului acestui oraș, cum vedeți anunțarea demisiei primarului Torma?

- Greu de spus! Dacă m-ați fi întrebat în primul său an de mandat, aș fi salutat- o! Acum…., greu de spus!
Ca și președinte de partid pot spune că o așteptam de mult, dar… ca și cetățean și locuitor al acestui oraș, nu pot spune același lucru. Cetățenii orașului au vrut o schimbare și și-au pus speranța în dumnealui, și să nu uităm că nu au fost puțini, 3000 de oameni și-au pus speranța în el.
Acum…ce să zic, face ca și Ponta, își dă demisia pe facebook! Nu-i în regulă să fugi când întâlnești puține greutăți!
Părerea mea este că trebuie să-și ducă mandatul până la capăt și să facă tot posibilul ca cetățeanul să-și amintească de el ca un luptător și nu ca un laș care a fugit de responsabilitate.

- Credeți că viceprimarul Adrian Moiseș ar putea administra primăria pentru următorul an ??

- Azi, nu avem înlocuitor pentru Adrian Torma, viceprimarul Moiseș “doarme,, pe el de 5 ani. Dacă cineva îmi poate spune un singur lucru făcut de Moiseș în cei 5 ani de mandat, eu îi voi acorda tot sprijinul acestuia. Dar…, din păcate, eu personal nu-l văd în stare de așa ceva.

- Despre micșorarea salariilor în primărie ce părere aveți ???

- Noi, ce-i din PSD, nu am fost întrebați nici când le-a mărit și nici când intenționa să le micșoreze. Noi, ca și partid, nu putem fi de acord cu tăieri de salarii sau majorări de taxe și impozite. Dar…, în astfel de situații, aș fi fost de acord cu inițiativa primarului, mai bine diminuezi salariile decât să fi obligat să dai oamenii afară. Cred că-i mai bine cu salariul micșorat decât fără el.

- Revin și vă întreb, cum vedeți dezvoltarea și parcursul orașului fără Adrian Torma???

- Personal și în nume propriu, nu în calitate de președinte, vă spun că ne vom întoarce înapoi cu cel puțin 3 ani. Torma a inițiat câteva proiecte, și nu puține la număr, proiecte pe care astăzi nu are cine să le ducă la bun sfârșit. Din câte știu eu, doamna președinte PSD și deputat Luminița Jivan, a încercat și încă încearcă să-l ajute, și implicit să ne ajute pe noi ca și oraș, la implementarea proiectelor și programelor pentru aducerea de fonduri europene sau guvernamentale, dar… Adrian Torma crede în continuare că lucrurile se pot face ca și în privat. Din câte știu eu, termenele sunt foarte lungi. Sper să revină asupra deciziei și să-și termine mandatul, bun sau rău, să lase cetățenii să decidă la anul. Îl aștept la locale!”.

 

Diana Radu

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei