Liga 2 e lângă Noi! Marius Staicu, hat-trick cu Cetate Deva!

Marius Staicu

Marius Staicu, jucătorul partidei CSM Reșița – Cetate Deva!

Etapa cu nr. 23 a Ligii a III-a, Seria a IV-a, a adus confirmarea muncii echipei reşiţene, la finalul jocului cu Cetate Deva aceasta ocupând primul loc, cu un punct în faţa fostului lider, Şoimii Lipova. Acest lucru a venit după 14 etape, de menţionat fiind faptul că înainte de primul meci al lui Leontin Doană ca principal la reşiţeni, în etapa a X-a, rossonerii ocupau locul al XI-lea, la 12 puncte de ocupanta primului loc, Şoimii Lipova. Totodată, dacă până în această etapă am depins de jocul rezultatelor celorlalte echipe pretendente la promovare, din acest moment suntem „la mâna noastră”.

Jocul cu Cetate Deva a debutat relativ echilibrat, cu un plus pentru echipa noastră. În minutul 21, aparent contrar jocului, o greşeală a apărării echipei gazdă a fost speculată de Lupu care, după o pătrundere pe partea stângă, a fost faultat în careul de 16 m, arbitrul arătând punctul cu var de la 11 m. Penalty-ul a fost transformat de către Boldea.

După primirea golului, echipa rossoneră a trecut la cârma jocului, reuşind egalarea prin Staicu, în minutul 45.

Repriza a doua a adus alte două goluri ale lui Staicu, reuşitele acestuia din minutele 66 şi 84 încununând efortul şi dorinţa jucătorilor reşiţeni de a obţine cele trei puncte.

„Nu mai îmi amintesc de când nu a mai fost Reşiţa pe primul loc. Cred că în campionatul trecut, tot cu mine, sub conducerea mea.

După cum v-am spus depinde numai de noi: jucăm fiecare meci la victorie şi, dacă am ajuns aici, sperăm să rămânem pe acest loc. Luăm meci cu meci în parte, la victorie, nu punem presiune pe băieţi. Deja este al 14-lea joc de când sunt eu la conducere şi s-a acumulat şi o oarecare oboseală dar, una peste alta, este bine că am câştigat şi, în plus, felicit băieţii pentru că au revenit de la 0-1, pe fondul unui joc, până la momentul penalty-ului care zic eu că nu a fost, adversarii nu au avut nicio ocazie. Un teren greu, s-a văzut încă o dată, în repriza a 2-a, pregatirea noastră, pe care am făcut-o astă iarnă.

Pentru victoria de astăzi nu vine nicio primă.  Noi avem un obiectiv. Luăm fiecare meci în parte,la victorie,dacă se iveşte,cum am spus tot timpul de când am venit, nu ne dăm la o parte. Ar fi culmea acum că avem şansa asta să ne dăm la o parte, dar vedeţi că sunt jocuri grele. Deva este o echipă bună,nu întâmplător au bătut acum 2 etape şi la Cugir, dar mă bucur pentru victoria noastră şi felicit băieţii încă o dată. Au dat dovadă de caracter, cel puţin de când sunt eu antrenor nu am ce să le reproşez.Am avut şi doi jucători lipsă, într-adevăr, s-a simtit lipsa lui Vlădia şi a lui Săulescu. Mimo Banac, cel care l-a înlocuit pe Vlădia, a făcut o greşeală, zic eu majoră, a dat pe lângă minge şi l-a lăsat pe Bactăr unu-la-unu cu adversaruldar după părerea mea nu a fost 11 metri. Staicu va fi suspendat în etapa următoare, datorită cumulului de cartonaşe galbene. Am avut cinci jucători la limită cu cartonaşe şi le-am spus şi înainte de joc să aibă grijă. L-am întrebat ce s-a întâmplat, a spus că a luat steagul de la corner şi din această cauză i-a dat galben domnul arbitru.

Sebastian Velcotă

Acum regret că în iarnă am mizat doar pe nişte tineri din propria pepinieră şi nu aufost aduşi jucători, dacă aţi fi fost în locul nostru,al meu şi a lui Bobar, eram locul 7, după cum ştiţi şi am zis nu are rost să mai aducem jucători, să investim locul 7 pentru ce? Am zis să rămânem pe tineri, să promovăm tineri de la noi,dar rezultatele ne-au ajutat să ajungem aici şi acum regret. Dar oricare în locul meu ar fi gândit la fel,bugetul ni s-a înjumătăţit faţă de începerea campionatului şi am zis să nu mai cheltuim,să formăm o echipă,să promovăm jucători din pepiniera proprie şi am ajuns în situaţia asta. Am făcut eforturi împreună cu domnul Bobar,Velcotă, spre surprinderea mea, a jucat chiar foarte bine astăzi,după cinci luni de pauză în care s-a antrenat singur. A venit la noi de două săptămâni şi mă bucur că s-a integrat destul de bine în echipă. Nu vreau să comentez arbitrajul, nu pot spune că greul de acum începe, pentru mine contează să câştig fiecare meci, indiferent de locul pe care îl ocupă adversarul. Băieţii trebuie să fie conştienţi acum că avem o şansă prin jocul rezultatelor. Este în joc viitorul fiecărui jucător,altceva este Liga a II-a şi altceva este Liga a III-a. Sunt meciuri televizate şi sunt jucători tineri,au o şansă să ajungă mult mai sus.

Primaria este de partea noastră. Se doreşte promovarea din moment ce domnul primar vine la meciuri, este langă noi şi îi mulţumim pe această cale. Săulescu are probleme medicale şi va mai sta încă şi cel puţin două săptămâni va mai sta.

Urmează jocul de la Avrig, avem o săptămână în care să ne pregatim,să scoatem oboseala, jucând trei meciuri într-o săptămână, terenula fost greu. Sperăm la ora jocului de la Avrig să fim în formă maximă cu toate că ne lipsesc din nou Staicu şi Săulescu”, a afirmat în conferința de presă de la finalul jocului Leontin Doană, omul care a adus-o pe prima poziție a Seriei a IV-a pe CSM Reșița.

Legat de revenirea spectaculoasă a rosso-nerilor în clasament, același Doană a lansat o săgeată în direcția foștilor decidenți care s-au ocupat de club și de echipă: „Vă las pe dumneavoastră să analizaţi dacă a contat aşa de mult antrenorul la Liga a III-a, ce s-a realizat de când am venit eu şi atunci vă daţi seama dacă a contat sau nu aportul antrenorului. Rezultatele vorbesc de la sine, dumneavoastră puteţi analiza dacă acest lucru contează. Cu un lot subţiat, după cum stiţi ne-au plecat Miranda, Curtuiuş, când am venit eu, jucători cu salarii foarte mari, jucători de valoare dar care, din păcate, nu şi-au arătat valoarea aici. Şi atunci vă las pe dumneavoastră să analizaţi dacă a contat și contează venirea mea sau nu”.

Următorul meci al rossonerilor va fi sâmbătă, 20 aprilie, în deplasare cu FC Avrig.

CSM Şcolar Reşiţa: Zimmermann – Szijj, Bactăr, Banac, Vadasis – Velcotă, Toma, Breşneni, Toma, Vădrariu (min. 84, Babei) – Staicu şi Ene (min. 90, Roşca); pe banca de rezerve au luat loc şi Toader, Săndescu, Mierlici, Bagherea, respectiv Musteţa.

lot CSM

 Miruna MIHANCEA

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei