Lipsa gazului împiedică Oravița să se ridice la adevărata sa valoare, susține Luminița Jivan! 

modelmic

Deputatul cărășean Luminița Jivan a adresat o interpelare ministrului Energiei, Anton Anton și ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, în care a cerut găsirea unor soluții cu privire la alimentarea cu gaz a orașului Oravița precum și a localităților din Valea Carașului. În cererea adresată celor doi miniștri, Jivan atrage atenția asupra faptului că Oravița, o bijuterie culturală și turistică, nu se poate ridica la adevărata sa valoare din două motive: lipsa gazelor naturale și starea deplorabilă a drumurilor județene.

De alimentarea cu gaz a zonei ar beneficia în jur de 10.000 de persoane explică deputatul social-democrat, care s-ar bucura astfel de un minim de confort și civilizație, fără a mai fi nevoiți să improvizeze instalații de încălzire, care de multe ori le pun viața în pericol. În plus, acest lucru ar contribui la stoparea tăierilor ilegale de lemne din zonă, iar investitorii care au ocolit până acum Valea Carașului din cauza lipsei gazului ar fi stimulați să investească în zonă.

Consider ca prioritare: îmbunătățirea stării infrastructurii rutiere la nivel județean, reabilitarea sistemului de termoficare, alimentarea cu gaz metan a tuturor localităților, atragerea investitorilor, investițiilor și implicit dezvoltarea turismului, asigurarea condițiilor de confort și civilizație pentru cetățeni, investitori, turiști.

Alimentarea cu gaz pe această rută ar reduce semnificativ tăierea ilegală de lemne și poluarea, ar duce la stoparea degradării construcțiilor expuse din cauza lipsei coșurilor de evacuare a fumului, îmbunătățirea aspectului estetic”, explică Luminița Jivan.

Confom deputatului cărășean, beneficiari direcți ai acestei investiții ar fi peste 9500 de cetățeni din orașul Oravița și cele trei localități aparținătoare: Răchitova, Broșteni și Ciclova Montană, precum și din comunele Lupac, Goruia, Ticvaniu Mare, Grădinari și Ciclova Română.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Emilut

  Starea drumurilor județene împiedică intreg județul să se ridice la adevărata lui valoare – fapt care se reflectă și în crearea locurilor de muncă (vezi persoanele care pleacă in Timiș, Arad, Germania, Austria etc. din cauza lipsei de investitori).
  Mulțumim celor aflați la conducerea județului și a țării.
  Și când te gândești că unii sunt acolo de 4 mandate !

  Raspunde
 2. TIERIUS

  Daca nu se fura teava de gaz dintre Resita si Anina se putea trage din Crivina direct spre Oravita ,ca la noi la nimeni ,asa a murit toate orasele si satele,santem dependenti de lemne.

  Raspunde
 3. Cristi

  Ar trebui ca tinerii sa fie lasati sa vina cu propuneri ;societatea este intr-o continua si rapida schimbare,cei in virsta nu pot tine pasul cu toate noutatile .Sunt tineri capabili si la PSD,cum e chiar d-na deputat,dar trebuie sustinuti.Cei in virsta (peste 65ani)vor doar lor sa le fie bine ,ar fi cazul sa se retraga.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei