Lista cu produse montane atestate în județul Caraș-Severin, tot mai bogată

modelmic

Lista cu produse montane provenite din județul Caraș-Severin s-a îmbogățit săptămâna aceasta, în Registrul Național al Produselor Montane fiind introdusă mierea de albine produsă de un apicultor din satul Broșteni, aparținător de orașul Oravița. Este cel de-al unsprezecelea produs montan înregistrat în județul Caraș-Severin.

„Produsele montane au dreptul de a utiliza o etichetă, o siglă specifică care aduce la cunoștință consumatorilor din ce zonă provine produsul, o zonă montană și automat vorbim de o altă calitate a produsului. Consumatorii au certitudinea că produse provine dintr-o zona montană, o zonă nepoluată, în care produsele sunt mai curate, mai sănătoase, ceea ce îi va ajuta pe producători să își comercializeze mai bine produsele.

Așteptăm în continuare și alți mici producători agricoli din localitățile din zona montană să își înregistreze produsele. Procedura este destul de simplă. Să vină la Direcția Agricolă și noi îi vom îndruma să își înregistreze produsele”, precizează Liviu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin.

În Caraș-Severin au mai primit parafa de produse montane: două sortimente de miere de albine din zonele Mehadia, Cornea și Berzasca și diverse sortimente de sucuri naturale și de brânzeturi din zona Cornereva.

Sunt produse extraordinar de apreciate de consumatori,  nu doar din Caraș-Severin, ci și din Timiș și chiar București, pe unde participă la târguri. Semnalul este unul pozitiv venit din partea consumatorilor atunci când au de-a face cu produse realizate în zona montană”, mai precizează Liviu Munteanu.

Atestarea de „produs montan” este acordată de Ministerul Agriculturii, produselor alimentare care sunt realizate cu ingrediente din zonă montană sau prin intermediul unor procese tehnologice specifice acestei zone.

foto: rozootech.ro

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei