Update 3: Luminița Jivan aleasă în unanimitate președinte PSD Caraș-Severin!

 

 

modelmic

Președintele PSD Liviu Dragnea, însoțit de Ministrul pentru Românii de Pretutindeni Natalia Intotero, secretarul general Codrin Ștefănescu, coordonatorul campaniei electorale PSD la Alegerile Europarlamentare – Mircea Drăghici, au sosit la Reșița, la Sala Lira a Liceului de Arte Sabin Păuța, locul unde se desfășoară Conferința Extraordinară de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Caraș-Severin.

53352435_424286171651503_5715158263180296192_n

Candidatul la funcția de președinte al organizației PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, a declarat în cuvântul de deschidere al manifestării politice:

„Doresc, în primul rând, să le mulțumesc pentru prezență oaspeților noștri și să le urez Bun Venit în Caraș-Severin la Reșița, în capitala Banatului Montan, sub un cer curat de primăvară, sub care vom pune speranța unui nou început pentru organizația noastră politică. Un restart pe care PSD Caraș-Severin l-a așteptat și pe care astăzi îl merită pe deplin.

De astăzi, în mod democratic și lipsiți de presiune, de teamă, de orice tip de șantaj, vom stabili împreună, noi, cei din această sală, noua conducere a partidului din Caraș-Severin, după interimatul care s-a ocupat de destinele organizației social-democrate din Caraș-Severin, de la finalul anului 2018 și până astăzi.

Îmi doresc să clarificăm aspectele tehnice ale alegerilor de astăzi, care se vor desfășura în conformitate cu statutul Partidului Social Democrat, în urma cărora, prin vot deschis, vor fi aleși preşedintele organizației PSD Caraș-Severin, preşedintele executiv, secretarul executiv al organizației și vicepreşedinţii structurii județene. Conferința Extraordinară de alegeri a organizaţiei judeţene Caraș-Severin a fost constituită din Comitetul Executiv, Biroul Județean de Femei, Biroul Județean de Tineret. Participă la această conferință în calitate de invitați consilierii locali și alți membri de partid din cadrul organizației județene”.

Prezenți ca invitați la Conferința Extraordinară de Alegeri PSD Caraș-Severin au fost președintele ALDE Caraș-Severin, deputatul Ion Tabugan, președintele PNTCD CS, Dan Sârbu, deputatul Uniunii Sârbilor din România Slavoliub Adnagi, președinte executiv PSD Timiș, Alfred Simonis. Nu au lipsit nici contestatarii lui Liviu Dragnea, președintele PSD preferând o alta întrare pentru a evita un conflict cu aceștia.

Așteptăm în continuare desfășurarea alegerilor pentru funcțiile de conducere ale organizației PSD Caraș-Severin, anunțate de liderul interimar, Luminița Jivan.

 Update 1:


Liderul PNTCD Caraș-Severin, Dan Sârbu a lăudat politica guvernamentala PSD și primarii PSD din județ pentru reușitele lor prin proiectele depuse, în cuvântul rostit de acesta.

ds

Update 2:


modelmic

Luminița Jivan este noul președinte al PSD Caraș-Severin, aleasă prin vot deschis de membri social democrat la Conferința Extraordinară de Alegeri PSD Caraș-Severin. De asemenea au fost aleși 23 de vicepreședinți. Noul președinte executiv al PSD Caraș-Severin a fost ales Dumitru Ursu iar Ionuț Narcis Chisalita este secretarul executiv.
În discursul noului președinte al PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan a declarat:

„Stimate domnule președinte Liviu Dragnea, stimați oaspeți, dragii mei colegi, vin astăzi în fața dumneavoastră cu speranța unui nou început pentru organizația noastră social-democrată din acest colț frumos de Românie, aici în Caraș-Severin. Cei mai mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteți și știți că pun faptele înaintea oricăror promisiuni și vorbe meșteșugite. Nu mi-am dorit nicio clipă să conduc această organizație dintr-un orgoliu efemer, pentru o ambiție personală sau pentru o titulatură care m-ar înnobila în lumea politică. În prim planul dezideratului meu mi-am dorit să schimb lucrurile în bine, să duc la București proiectele comunităților pentru care cuvinte precum dezvoltare locală, modernizare, infrastructură, alimentare cu apă, canalizare erau străine,  mi-am dorit ca dumneavoastră, colegii mei, primarii de comune și orașe, consilieri județeni și locali, simpli membri ai PSD să aveți un partener de dialog și un om care să vă asculte și să aibă în același timp o atitudine corectă față de cei care au luptat în campaniile electorale pentru ca PSD să fie astăzi cel mai important partid de pe eșicherul politic.

Partidul Social Democrat a demonstrat că este un partid care își canalizează energiile spre nevoile românilor iar programul de guvernare îi întărește această opțiune. Pe această cale, vreau să vă reamintesc faptul că localitățile județului Caraș-Severin prin proiectele elaborate și aflate în diverse stadii de derulare sunt pe prima poziție la absorbția de fonduri puse la dispoziție de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL 1 și pe locul 2 la PNDL 2! Este o dovadă că promisiunile au fost acoperite de faptele guvernului nostru! Iar acest guvern merită și trebuie sprijinit de fiecare dintre noi, în toate proiectele de țară și reformele care sunt imperios necesare a fi puse în aplicare.

Nu aplaudați prestația Guvernului PSD – ALDE doar în întâlnirile oficiale de partid, ci aplaudați-l pe platformele de socializare, în comentariile articolelor diverselor oficioase ale opoziției, luați atitudine când cineva înjură gratuit PSD și miniștri noștri competenți, fiți reactivi, pentru că nu mai putem tolera la nesfârșit  minciuna, manipularea, diversiunea și dezinformarea la adresa propriului nostru executiv!

Da, e adevărat, domnule președinte! Faptele bune nu rămân niciodată nepedepsite. Și tocmai de aceea, parcă astăzi, când într-o serie atât de vastă de domenii, precum în medicină, educație, administrație, cultură, românii au avut parte de creșteri salariale, de un trai mai bun cu perspective din ce în ce mai fericite, de proiecte sustenabile și necesare pentru România, iată că proporțional cu reușitele noastre, numărul dușmanilor PSD s-a mărit considerabil. Dar cine sunt cei mai vehemenți dintre aceștia? Chiar foști membri ai partidului nostru. Chiar cei care și-au câștigat notorietatea și funcțiile publice grație prezenței pe listele partidului nostru. Cei care au uitat repede numele partidului care i-a făcut vedete! Cei care s-au înfruptat ani și ani de zile din mandatele de parlamentari, pe listele PSD pe care tot ei se  auto-propuneau. Cei care astăzi vorbesc despre faptul că lucrează activ la destructurarea PSD, care și-au făcut din președintele Liviu Dragnea o țintă, pentru deranjul creat de domnia sa în zona Statului Paralel, pentru că dintr-un ego nemăsurat vor acum, cu orice preț, instaurarea unui regim pe care să-l controleze aceeași oameni care și-au arătat odată măsura faptelor de vitejie, dovediți în PSD ca trădători cu acte în regulă?

Știu că mai sunt printre noi, chiar și la această oră, colegi care primesc mesaje, telefoane, invitații la cafea, poate amenințări voalate din partea foștilor conducători de organizații PSD, care, am curaj să îmi asum și vă spun că n-au fost conducători de organizații sau partid, ci conducători care au negociat întotdeauna pentru interesele lor proprii. Cei care doriți să dați curs acestor mesaje, cei care veți continua să stați în două luntri, cei indeciși cu privire la direcția voastră politică, nu pot decât să vă transmit că înainte de a lua o decizie finală, să aveți în vedere și în minte tabloul cu ceea ce ați trăit în trecut alături de aceste personaje, cele care s-au folosit de munca dumneavoastră, de rezultatele fiecăruia dintre dumneavoastră în bătăliile electorale și care atunci când ați cerut să vă exprimați o opinie sau să aveți un cuvânt de spus în luarea unei decizii, nu ați fost băgați în seamă.

Astfel de atitudini îmi doresc să fie trecute la capitolul „istoria tristă a acestei organizații”. Ușa mea este deschisă pentru orice primar, viceprimar, orice consilier local, județean și în funcție de prioritățile hotărâte de conducerea partidului vom trece la soluționarea problemelor. Sunt aici și sunt a dumneavoastră, a celor care mi-ați dovedit și veți continua să dovediți că faceți din PSD una din preocupările dumneavoastră primordiale.

Vor urma două examene extrem de serioase pentru noi, cei din PSD, Alegerile pentru Parlamentul European și  Alegerile pentru viitorul președinte al României.

Vă chem pe toți, să strângem rândurile și să demonstrăm că nu suntem doar cel mai mare partid politic al României post-decembriste, ci partidul care va da cei mai mulți europarlamentari și viitorul președinte al țării!

Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o astăzi prin votul dumneavoastră, încredere pe care îmi doresc să o dublez în viitor prin faptele mele puse în slujba Partidului Social Democrat și al membrilor partidului cărora le datorez această onoare.

Până la capăt cu poporul meu, așa să îmi ajute Dumnezeu!”

Update 3:


Conferință de presă Liviu Dragnea, președinte PSD, la Reșița


Articol în curs de actualizare …

Sergiu TABAN

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Rusmir Ionel

  Incep pentru a multumii redactiei Reper24 pentru faptul ca-mi ofera posibilitatea sa ascult parerea de viata si politica a celor care conduc , mai mult sau mai putin destinele noaste.Ma refer la interviurile saptamanale , care devin o carte de vizita a fiecarui invitat , multumesc si pentru aceste transmisiuni directe , indiferent de sustinerea politica .Din transmisiunile invitatilor saptamanali , ma-au convins domnul Primar de la Valiug , Domnul Primar de la Moldova Noua , Domnul Doctor Purea ,si in mod special Domnul Primar de la Otelu Rosu.Urmare transmisiei de azi apreciez in mod deosebit cuvantul Domnului Deputat reprezentantul SARBILOR , cuvantul si sinceritatea Domnului Primar de la Otelu Rosu , cuvantul Doamnei Ministru pentru Diaspora preluind emotional dialogul cu otelarii intalniti in strainatate precum si stirea ca in BUGETUL ANULUI 2019 finanteaza deschiderea Drumului DN66A -Campu lui Neag ce leaga Valea Jiului de Herculane ,( ,,judetul meu de judetul dumneavoastra”.)Apreciez pozitia si fermitatea in Discursul Presedintelui PSD Romania , exemple la subiect precum si cuvantul de incheiere a noii Presedinte a Organizatiei Judetene PSD Caras Severin , CAREIA DORESC SA-I UREZ SUCCES IN DUCEREA MANDATULUI MULT MAI REAL DECAT ALTII. Astept cu o oarecare curiozitate si pozitia altor politicieni , indiferent de sinceritatea politica a Domniilor Lor. doamne ahuta tuturor .Vorba cantecului ,,Cinei OM de omenie , nu graeste ce nu stie “.

  Raspunde
 2. zero

  Luminița Jivan, a declarat… :
  „De astăzi, în mod democratic și lipsiți de presiune, de teamă, de orice tip de șantaj, vom stabili împreună, noi, cei din această sală, noua conducere a partidului din Caraș-Severin … fiți reactivi, pentru că nu mai putem tolera la nesfârșit minciuna, manipularea, diversiunea și dezinformarea“

  E bine că au rămas şi oameni normali, echilibraţi, care nu tolerează oportunişti făţarnici demonizaţi în “puterea” minciunii, în goană perpetuă doar după tăiţei şi impresii.
  Doamne-ajută!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei