Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, gazdă și performer al Concursului Regional de Arte Vizuale și Istoria Artei!

LicArte

Elevii artiști din Regiunea Vest, s-au întrecut la Reșița în cadrul Olimpiadei Regionale de Arte Vizuale și Istoria Artei, eveniment organizat de Liceul de Artă „Sabin Păuța” din Reșița, iar rezultatele elevilor noștri reșițeni ar trebui cel puțin să ne facă mândri de tinerele vlăstare ale artei plastice.

Deschiderea festivă a Concursului Regional de Arte Vizuale și Istoria Artei „Zona 5 Vest”, de la Reșița, a avut loc în Sala Lira a Liceului de Artă din municipiu.

Concursul a debutat în prima zi cu o documentare, elevii fiind conduși și ghidați prin oraș, de profesorii de specialitate din cadrul liceului, luând contact cu istoria și cultura reșițeană. A doua zi au avut loc probele de concurs și premierea elevilor.

În competiţie au participat efectiv 80 de elevi de la liceele de artă din județele  Caraș-Severin, Timiș, Arad, Alba, Hunedoara, care au concurat pe discipline și ani de studiu (clasele a VII-a, a VIII-a, respectiv a IX-a și a X-a). Concursul a fost structurat pe 5 secțiuni, respectiv: arhitectură, design, grafică, pictură și modelaj.

Tema generală, pe toate cele cinci discipline a fost ”Reșița la Centenar”. Scopul acesteia a fost surprinderea orașului cu ale sale simboluri, caracteristici și obiective principale din punct de vedere istoric, cultural și artistic și corelarea acestor aspecte cu evenimentul marcant al României și anume împlinirea a 100 de ani de la nașterea statului român modern.

lucrareLicArte

Lucrarile premiate au fost de un înalt nivel artistic, ridicându-se la înălțimea așteptărilor și cerințelor juriului compus din cadre didactice de la toate liceele de artă participante. Fara doar si poate editia din acest an, organizată de secția de arte vizuale din cadrul Liceului de Arte Sabin Păuța din Reșița a fost una de o înaltă ținută artistică și nu numai, scopul principal fiind atins și anume valorificarea talentelor și scoaterea în evidență printr-o competiție de specialitate, care să fie un reper atât pentru elevii din clasele mai mici cât și pentru munca cadrelor didactice care și-au pus amprenta în îndrumarea și formarea acestor viitori artiști, după cum ne-a mărturisit profesorul Marian Truțulescu.

Liceul de Arte din Reșița a obținut 16 premii: 5 locuri I, 7 locuri II și 4 locuri III, la toate disciplinele de concurs atât din clasele de gimnaziu, cât și la cele de liceu. Felicităm toți participanții pentru implicare și prestația deosebită din cadrul concursului dar mai ales elevii lotului reșițean care prin rezultatele lor situează județul Caraș-Severin în primul eșalon artistic din zona de vest.

liarte

Diana RADU

.

 

 

 

 

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei