„Lobby pentru Banatul de Munte“ propune o nouă dezbatere societății!

modelmic

Un grup de lobby și advocacy a reușit să se impună în Banatul de Munte mai ales datorită utilității și importanței subiectelor propuse dezbaterii societății, adică acele audieri publice extrem de reușite, fie că a fost vorba despre locurile de muncă din Reșița, de Semmeringul Bănățean sau de dorința ca una dintre străzile municipiului Reșița – supranumit orașul cu poeți –  să poarte numele lui Ion Chichere.

Lobby pentru Banatul de Munte vine, din nou, cu încă o inițiativă extrem de utilă în contextul social al județului Caraș-Severin: “Munții Țarcu – zonă salbatică sau motor pentru dezvoltare economică și bunăstare” este tematica ultimei dezbateri și audieri publice demarate de către Lobby pentru Banatul de Munte.

Grupul de iniţiativă „Pro Banatul de Munte” dorește detectarea și efectuarea unor expertizări a problemelor, a oportunităților, privind dezvoltarea economică și socială existente în această zonă, determinarea unor soluții fezabile care, ulterior, să fie promovate în relația cu decidenții din domeniul politic și administrație, prin instrumente specifice campaniilor de lobby și advocacy.

”În acest moment considerăm necesară o campanie de informare și sondare a opiniilor cetățeniilor și reprezentanților administrațiilor locale din zona Muntelui Țarcu, cu privire la inițiative, venite din afara acestui spațiu cultural și economic, care vizează declararea Muntelui Țarcu, ca zonă sălbatică” spun organizatorii în justificarea acestei noi inițiative pentru care au demarat o nouă audiere publică.

Lobby pentru Banatul de Munte pregătește așadar o audiere publică pe această temă, ce va avea loc în data de 16 decembrie 2017, la Căminul Cultural din localitatea Zăvoi. Toți cei interesați sunt încurajați să intre pe site-ul www.lobbypentrubanatuldemunte.ro și să depună depoziții care să cuprindă părerea lor pe tema în discuție, pe site găsindu-se și un îndrumar de realizare a acestora. Termenul limită pentru primirea depoziţiilor este data de 10 decembrie 2017, ora 14. Depoziţiile nu trebuie să depăşească doua pagini şi vor conţine informaţii, argumente şi/sau date statistice care susţin/ întăresc punctul de vedere al celui care depune depoziţia, indiferent care este ea.

Important de reţinut, spun organizatorii: ”doar cei care depun depoziţia în scris pot să îşi susţină opinia și public. Cei care nu doresc să ia cuvântul în cadrul audierii publice, pot depune doar depoziţia în scris. Aceasta va fi analizată de către comisia de experţi şi va contribui la realizarea raportului final”.

La audierea publică vor participa reprezentanți mass media, politicieni locali și reprezentanți ai diverselor grupuri de interese.

Membrii Comisiei de Experţi, desemnată de către Lobby pentru Bantul de Munte, vor sintetiza într-un raport final toate propunerile făcute în cadrul audierii şi vor formula concluziile şi recomandările acesteia.

Raportul final va fi prezentat public în data de 15 ianuarie 2018 în cadrul unei conferinţe de presă. Ulterior grupul de iniţiativă „Pro Banatul de Munte” va semna un protocol cu fiecare candidat la funcţia de primar, pentru ca, pe durata exercitării mandatului, partidul din care face parte să materializeze propunerile făcute în cadrul audierii publice.

Diana RADU

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei