Locuitorii din Doclin, rupți de lume prin două drumuri județene dezastru! „Sunt neoperaționale”

modelmic-Recovered

Autoritățile locale din Doclin au ajuns la capătul răbdării în fața celor drumuri județene care străbat comuna, și fac legătura dintre aceasta și localitățile învecinate. Drumurile sunt sub orice critică și o mare porțiune din ele nu este nici măcar asfaltată.

Este vorba despre DJ585 Bocșa-Doclin și DJ582 Tirol-Doclin, două trasee care aparțin Consiliului Județean, dar de care nu s-a ocupat nimeni de când au fost date în folosință. Cele două drumuri sunt la ora actuală impracticabile. Porțiunea dintre Bocșa și Doclin este o adevărată provocare pentru șoferi, iar dezinteresul nu face altceva decât să adâncească văzând cu ochii craterele imense din asfalt, izolându-i tot mai mult pe doclineni de civilizație.

Pe lângă gropile care pun la încercare și o mașină de teren, cele două drumuri au și alte „bube” și mai păguboase. O mare porțiune din ele nu este nici măcar asfaltată, asta în condițiile în care ele există într-o țară a anului 2016, care se vrea funcțională la standarde europene.

„Strada principală din păcate nu este cuprinsă în programele naționale. Comuna Doclin este străbătută de două drumuri județene, DJ585 Bocșa-Doclin și DJ582 Tirol-Doclin.

Este o situație care ne nemulțumește pe toți, ne distrugem autovehiculele, se derulează greu transportul de elevi, în felul astă nici investitorii nu vor veni în zonă dacă nu au căi de acces modernizate sau circulabile. Din punctul meu de vedere, acest drum este neoperațional. Noi avem încă kilometri de drum județean neasfaltat în comună. Reparațiile, care au fost făcute rar în trecut, au fost necorespunzătoare” , explică primarul Dănuț Oană.

Cu toate că autoritățile locale  s-au apucat anul acesta de un program care vizează asfaltări masive în comună, investițiile sunt umbrite de strada principală care, din nefericire, străbate toate cele trei sate aparținătoare de Doclin. Degeaba se asfaltează străzile comunale, dacă cetățenii își rup mașinile pe „strada mare”.

Demersuri inutile! Doar promisiuni din partea CJ!

Demersuri pentru îmbunătățirea condiției celor două drumuri județene s-au făcut în repetate rânduri. Autoritățile locale speră lună de lună că sesizările făcute la Consiliul Județean vor da roade și că autoritățile competente vor veni măcar să cârpească gropile imense din asfalt, acolo unde acesta există.

„Am făcut multe demersuri pentru repararea străzii la Consiliul Județean. Nu pot spune decât că este în derulare un program al CJ cu fonduri europene pentru reabilitarea drumului 582 până la Comorâște, care va traversa comuna și va cuprinde cele două sate, Tirol și Doclin.

Pentru 585, până la ora actuală nu s-a făcut niciun demers. Am făcut adrese, am adunat semnături de la oameni. Toată lumea vine la primărie, se plânge, noi încercăm să le explicăm că nu noi administrăm drumul. Tot ce depinde de noi, am făcut, și facem. Mai mult de a insista lunar la Consiliul Județean nu avem ce face”, a mai adăugat edilul.

CITEȘTE ȘI: Asfalt în premieră pe străzile din Doclin! Comuna scapă de noroaie, vezi când și din ce bani!

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Cetateanul suparat

  Am fost ieri la Tîrnova la rugă.Mai bine nu m-as fi dus.Ce a facut Fara in 4 ani de mandat? Nu i-e rusine? Nici in India nu au asa drumuri.Sa i se prinda blestemele tuturor celor care ne-am nenorocit masinile ca e saptamana sfanta. Si cel din Soceni la fel.

  Raspunde
 2. cristi

  oameni buni….poate peste cateva zile o sa inceapa asfaltarile……vin alegeri…..si trebuie sa va bucurati ca pe acest drum nu au fost inregistrate evenimente rutiere…..e o masura preventiva :)))……..gunoaie de oameni a-ti ales

  Raspunde
 3. burduj

  Tabane, dar de drumul Farliug-Dezesti-Zorlentu Mare?? de ce nu spui nimic, e al dracu de practicabil ca mergi doar cu 10 km la hora sa nu ti faci praf masina… tare curios sunt daca zici si de asta, poti sa mergi sa faci si poze, daca nu ma crezi pe cuvant

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei