Locuitorii din Mociur nu vor fi mutați în Stavila, a dat asigurări primarul Popa! Dezbatere aprinsă la Primăria Reșița!

modelmic

Acuzații, proteste și spirite inflamate în această după-amiază la sediul Primăriei Reșița, unde a avut loc o dezbatere publică pe marginea planurilor de dezvoltare propuse de administrația locală pentru zonele Lend, Marginea, Stavila și Mociur. Nemulțumiți de faptul că Primăria Reșița ar intenționa să relocheze cetățeni din Mociur în alte zone ale municipiului, în special în Stavila, reșițenii au venit să își susțină punctul de vedere, dezbaterea de astăzi fiind practic prima organizată în ultimii ani de Primăria Reșița la care s-a prezentat mai mult de o mână de oameni.

Întâlnirea a debutat cu un expozeu al primarului Ioan Popa cu privire la planurile administrației locale pentru zonele menționate, dar oamenii și-au pierdut repede răbdarea și au dorit să afle răspunsul la întrebarea care îi preocupa: vor fi relocați sau nu în Stavila locuitorii din blocul ce urmează să fie demolat în Mociur?

În aceste blocuri stau foarte mulți infractori. Știu acest lucru, pentru că toată ziua mă confrunt cu ei. Zilnic ne confruntăm cu oamenii din zona respectivă, firma mea a fost devastată de acești oameni. Acum două zile au aruncat cu toporul după un om al meu. Acesta este mediul de acolo. Vreți să ne aduceți în zonă acest mediu infracțional? Asta ne doare”, s-a arătat revoltat, unul dintre participanții la dezbateri, susținut de alți locuitori din zonă, care au declarat clar că nu își doresc ca cetățenii din Mociur să fie aduși în cartierele în care locuiesc.

1 2 3

Oamenii s-au liniștit doar după ce edilul i-a asigurat că deși în Stavila vor fi construite locuințe sociale, cetățenii din blocul demolat din Mociur nu vor ajunge acolo. În Stavila vor fi ridicate 10 clădiri de apartamente în care vor fi mutați locuitorii din zonă, în primul rând cei din Moara Juracek, un monument istoric de de clasă A, pentru a cărui reabilitare și punere în valoare se caută finanțare pe fonduri europene.

Sunt foarte bucuros de dezbateri, eu le doresc. În ultimii trei ani, am mai avut câteva PUZ-uri în discuții și au fost puține persoane la dezbateri. Astăzi am avut parte de o dezbatere care le-a acoperit pe toate celelalte dinainte la care nu a fost nimeni. A fost foarte multă lume, sala a fost neîncăpătoare. Oamenii sunt preocupați și îi înțeleg, sunt preocupați de zona în care locuiesc, de vecinătatea lor, de copiii lor, de siguranța lor personală. I-am asigurat astăzi că vom reloca oamenii din zonele marginalizate, în zonele funcționale ale lor, deci nu vom face permutări între zone.

Cetățenii din Moara Juracek vor fi primii relocați, probabil în apartamentele sociale pe care le facem în zonă, dar din opt hectare jumătate cât avem acolo, partea de locuire socială va reprezenta maxim 4,8-4,9%. Vom face și locuințe pentru tineri, vom face și locuri de joacă, terenuri de tenis, parcări. Transformăm o zonă industrială abandonată într-o zonă civilizată”, a precizat la finalul dezbaterii, primarul Ioan Popa.

4 5 6

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. ORLANDO

  Mociurul este un focar de delicventa, oamenii astia nu vor sa se civilizeze oriunde i-ai muta. Mai este o garnitura la Calnic, una in Dealu Crucii iar de muncitoresc nici nu mai vorbim.Ar trebui facut un cartier al lor sa se omoare si sa se fure intre ei. Containerele prefabricate ar fi cea mai buna solutie Facut un cartier in afara orasului si incadrati toti in munca ! Cine nu doreste sa plece de unde au venit. Dar intervin iubitorii de animale…zic! astia au cele mai multe drepturi, europa protejeaza animalele prin iubitorii locali.

  Raspunde
 2. zero

  “Acuzații, proteste și spirite inflamate … a debutat cu un expozeu al primarului Ioan Popa”

  Spiritele sunt inflamate de “ideile” (celui) din comuna Nădrag, venit să smintească oamenii din Reşiţa pentru interesele altora.

  Raspunde
 3. Queen

  @Orlando delicvența e prezentă peste tot începând de la primărie. Îți dorești civilizație și împrăștii p-aici cu hate, rasistule!
  Citez: “să se fure intre ei”. Lasă mămică că nu ești tu vreun bancher. N-au ce să îți fure ție ( eventual 10 lei) .

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei