Luca Mălăiescu vrea să facă economii la bugetul local! Dispare cantina de ajutor social! Mesele calde, oferite prin catering!

 modelmic

Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, ia în considerare desființarea cantinei de ajutor social din localitatea pe care o conduce. Acest lucru nu înseamnă însă că beneficiarii ar rămâne fără masa caldă pe care primesc zilnic, ci doar că aceasta va fi oferită printr-un sistem de catering, lucru care, conform edilului ar aduce economii importante la buget.

Nu o să desființez ajutoarele pe care le dau la cei care au nevoie, pentru că principiile mele tot timpul m-au îndemnat să îi ajut pe cei nevoiași, dar am gândit această strategie și chiar am făcut niște calcule. Ieșim mult mai ieftin dacă vorbim cu cineva care se ocupă de catering pentru această masă caldă. Am economisi acei 7 angajați care îi avem acolo, am economisi curentul, gazul, chiria, iar cei care sunt înscriși la cantina de ajutor social vor primi aceiași masă caldă, dar printr-o firmă de catering. Costurile ar fi reduse semnificativ, undeva la 300.000 de lei pe an. Sub nici o formă nu vor rămâne fără masă, dar lucrurile evoluează, cateringul deja și-a făcut simțită prezența peste tot și atunci am ieși mult mai ieftin”, a explicat Luca Mălăiescu.

Această schimbare ar aduce la bugetul local o economie de aproximativ 1.200.000 de lei în patru ani de mandat, a adăugat edilul, bani ce ar putea fi investiți în dezvoltarea orașului.

În prezent, aproximativ 40 de persoane din Oțelu Roșu beneficiază de mesele oferite de administrația locală.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gore

    Nu stiu de ce, dar asta pare o combinatie de-a primarului cu firma de catering, la fel cum era cu firma sotiei, cea care se ocupa cu mobilier urban.

    Raspunde
  2. gore2

    si semai duce o institutie si alti oameni raman faraloc de munca. se termina mandatul, se duce dracu cateringul….. dar e ok, viata merge mai departe. cat despre investitia in oras… pffffffff gropi si gunoi cat cuprinde. Si daca se refera la investitia facuta la jgheabu cu barcile. pfffffffff , da, iarasi pffffffffff. Le am avut un an si dupa apa a secat ggggg hai sictir

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei