Luci Dobre nu tolerează indisciplina și non-valoarea la grupele de copii și juniori de la CSM Reșița!

luci dobre

Noul șef al Centrului de copii și juniori de la CSM Reșița, Lucian Dobre, a prezentat publicului strategia noului sezon pentru fotbalul juvenil din Valea Domanului și putem spune din Reșița, dat fiind faptul că școala de fotbal As Mundo și grupele de copii de la Gloria Reșița se află sub oblăduirea aceluiași club bugetat de primărie. Dobre a declarat că modelul de inspirație pentru ceea ce își dorește implementat la CSM Reșița l-a constituit modelul aplicat de clubul croat Dinamo Zagreb, care și-a dovedit eficiența în timp. Antrenorii clubului s-au arătat deschiși față de proiectul lui Lucian Dobre și nu au avut obiecții majore legate de modul în care acesta va fi aplicat la baza sportivă din Valea Domanului, chiar dacă la conferința de presă au fost prezenți antrenorii de rit nou ai clubului fanion al Reșiței, precum Nosal, Botez, Boltașiu sau Cosmin Buda.

 

„Vreau ca la anul să mă bat la copii și junori cu școlile de fotbal ale lui Hagi și cu Dani Coman!“ – Lucian Dobre

Lucian Dobre lucrează structural, etapizat și meticulos, oferind imaginea unui manager căruia nu dorește să îi scape nimic din ceea ce înseamnă activitate care ar putea conduce la dezvoltarea fotbalului juvenil reșițean. Tocmai de aceea, Dobre a vorbit deschis despre neajunsurile salariale ale antrenorilor, despre „găurile“ din efectivul necesar echipelor de juniori, despre implicarea nefastă a părinților în procesul de „pedagogie fotbalistică“ a antrenorului dar și despre noul regulament de ordine interioară în care vor fi vizați în mod direct antrenorii grupelor de copii și juniori, care vor răspunde pentru toate actele lor, derapajele, moralitatea  și rezultatele obținute. „În iarnă va avea loc prima evaluare a antrenorilor iar finalizarea selecției la grupele de elită pentru copii și juniori va avea loc în luna septembrie. La grupele de juniori A, născuți în 1999-2000 am cerut ca antrenamentele să fie exact aceleași ca la echipa mare, pentru ca jucătorii să fie pregătiți pentru accederea fără probleme spre echipa de seniori. Un rol foarte important îl va juca antrenorul, de altfel Roco Sandu va fi prezent foarte des la această grupă de juniori. La junori B, antrenamentele vor fi în proporție de 75% – 90% ca la echipa mare. De asemenea, vom merge mult și pe antrenamentele individualizate, mie îmi place să le spun personalizate, pe profilul și calitățile individuale ale copilului. Vreau  ca la anul să mă pot bate cu școlile lui Hagi sau Dani Coman. M-am gândit și am cântărit mult înainte să vin la CSM Reșița. Puteam să o fac din iarnă. Știu că mi-am făcut mulți „prieteni“ cu ocazia asta. Dar am o dispoziție de muncă fantastică. Ieri am venit la bază la 8 dimineața și am plecat la ora 21. Astăzi voi pleca după doi juniori gemeni la Bozovici, e vorba de Marian și Marius Mustețea de 17 ani. De un lucru să fiți siguri, nu voi tolera indisciplina. Cei care nu se conformează vor fi amendați cu până la 250 de lei. Am întocmit un regulament de ordine interioară pe care îl voi aplica fără nicio problemă, atunci când situația mi-o va cere“, avertizează Directorul Centrului de Copii și Juniori de la CSM Reșița, Lucian Dobre, care a dorit să precizeze că regulamentul de până acum era unul ambiguu care lăsa loc interpretărilor. Pentru atingerea obiectivelor propuse, antrenorii vor beneficia de bonusuri valorice. Formula de recompensare a antrenorilor cu rezultate încă nu este definitivată de biroul juridic al clubului CSM Reșița, dar se lucrează la ea.

modelmic

Antrenorii vor avea obligaţia de a participa la toate acţiunile organizate de club, inclusiv conferinţe de presă, iar pe de altă parte se are în vedere îmbunătățirea relaţiei dintre antrenori, respectul reciproc faţă de rezultatele colegilor. De asemenea părinţii ai căror copii au vârste de peste 10 ani, nu vor mai fi primiți la antrenamente. „Nu mai admit prezența lor care poate fi dăunătoare de cele mai multe ori. Nu mi se pare normal ca la antrenamente să asiste părinţii în tribună, de unde să intervină vocal. Care mai este rolul antrenorului? Copilul trebuie să crească independent, să aibă personalitate şi nicidecum să devină roboţel”, explică Dobre acest demers.

Cel mai probabil mulți dintre copiii care se antrenează astăzi la clubul din Valea Domanului vor ajunge în urma selecțiilor pentru grupele de elită la școala de fotbal AS Mundo sau Gloria Reșița, dacă nu vor dovedi că pot face faţă pretenţiilor impuse de Centru. Pentru pregătirea acestora părinţii vor plăti o taxă.

Dobre a dorit să înceapă cu aplomb lucrul la CSM Reșița și tocmai de aceea a devansat cu o lună de zile antrenamentele care altădată ar fi început în septembrie. În această idee antrenamentele vor începe pentru copii și juniori de la CSM Reșița, luni, 7 august. La grupa juniorilor A 1999 – 2000 antrenor va fi Dan Potoceanu, la juniori B 2001 – 2002, antrenor va fi Cosmin Buda, la juniorii născuți în 2003 – 2004 antrenor va fi Leontin Doană, la grupa 2005 noul antrenor se numește Robert Nosal, La 2006 –  Dănuț Boltașiu, la juniori E 2007 – Lucian Dobre, 2008 – Cristian Bercseny iar la juniori 2009 – 2011, antrenori vor fi Ovidiu Telescu și Nelu Botez.

Vă reamintim, echipa de seniori de Liga a III-a CSM Reșița a fost preluată de tripleta Roco Sandu – antrenor principal, secondat de Lucian Dobre și Dan Potoceanu, obiectivul declarat de clubul CSM Reșița fiind acela al promovării în Liga a II-a. În cazul neîndeplinirii obiectivului  promovării cine va răspunde cu funcția, vom mai vedea… Să ne păstrăm totuși optimismul…și umorul.

 

Sergiu TABAN

 

 

 

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Florin

    In sfarsit un profesionist! Sper sa nu il schimbe astia..desi…am serioase indoieli ca un om care vrea sa faca ceva va fi tinut in functie! Atat putem ca societate!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei