Lucrări deficitare pe DN 57B Anina-Oravița! Două persoane, trimise în judecată de DNA pentru mită!

modelmic

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a două persoane pentru luare respectiv dare de mită în cadrul unui  contract de execuție de lucrări având ca și obiect consolidare a două tronsoane ale Drumului Național 57B, care leagă Anina de Oravița. 

Este vorba de: CIOBANOVSCHI SILVIA NELY, la data faptei director al Direcției Lucrări Remediere Calamități din cadrul fostei Companii Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, care a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și de STAICU NICOLAE DUMITRU, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Faptele s-au petrecut în urmă cu câțiva ani, atunci când a fost încheiat un contract de execuție de lucrări având ca și obiect consolidare a două tronsoane ale șoselei DN 57B între Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara, pe de o parte,  și o asociere de firme din care făcea parte și societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru (om de afaceri din Băile Herculane, care deține printre altele societatea comercială  Staicons SRL).

 „În acest context, în perioada noiembrie – decembrie 2010,  inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, în calitatea menționată mai sus, dar și în cea de președinte a comisiei de recepție a lucrărilor, a pretins și primit de la inculpatul Staicu Nicolae Dumitru mai multe foloase necuvenite în valoare totală de  14.747 lei.

Bunurile respective au fost pretinse și primite de inculpată pentru a-și îndeplini necorespunzător atribuțiile de serviciu, prin întocmirea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor cu încălcarea dispozițiilor legale. Anterior, membrii comisiei de recepție constataseră că anumite lucrări contractate nu au fost executate, au fost executate parțial sau fără respectarea prevederilor proiectului, iar aspectele respective nu au fost menționate de inculpată în cuprinsul documentului înaintat C.N.A.D.N.R.

Un efect imediat al întocmirii documentului respectiv, după înregistrarea acestuia, a fost  faptul că societatea reprezentată de inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a obținut, conform dispozițiilor contractuale, deblocarea sumei reprezentând  70 % din garanția de bună execuție (sumă care reprezenta un procentaj de 5% din valoarea totală a contractului)”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și asupra unui imobil ce aparțin inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei