Lucrările bat pasul pe loc la nivel de județ! Sorin Frunzăverde amenință firmele cu măsuri tranșante!

modelmic

Reprezentanții Consiliului Județean continuă controalele pe teren pentru a supraveghea stadiul lucrărilor la rețelele de apă și canalizare. Concluziile sunt dezamăgitoare. Firmele angajate să finalizeze lucrările anul acesta nu au avansat nici măcar pe jumătate, cu toate că robinetul banilor se va închide la sfârșit de 2015.       

 

Situația nu este nouă, și asta pentru că până acum Consiliul Județean a făcut nenumărate presiuni asupra firmelor care se ocupă de lucrările la rețelele de apă și canalizare și la construcția de stații de epurare în orașele cărășene.

Oficialii județeni susțin că timpul fizic pentru finalizarea acestor lucrări există, asta cu toate că termenul limită este finalul anului, atunci când se va opri și finanțarea. Tocmai de aceea, Sorin Frunzăverde anunță că se vor lua măsuri tranșante în cazul în care cei responsabili nu duc la capăt în timp util proiectele asumate.

„Lucrările sunt întârziate la nivel de județ la rețelele de apă și canalizare în cele 8 orașe și pentru construcția de stații de epurare și uz de apă în 7 orașe prevăzute. Cel mai rău stăm la lucrările la rețelele de apă și canalizare. Vom contiua acest fel de analiză a modului în care avansează lucrările. Nu sunt în stare să termine, iar timpul fizic există, problema este că lucrările respective nu sunt finalizate nici măcar pe jumătate, iar la finalul anului 2015 se încheie finanțarea. Responsabilii vor suporta consecințele. Vom lua și o serie de măsuri mai tranșante asupra acestor firme care nu reușesc să finalizeze lucrările asumate”, explică Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Motivele pentru care aceste firme nu au fost în stare să mențină lucrările în grafic sunt, spun autoritățile județene, managementul și organizarea defectuoase, lipsa de eficiență și lipsa de colaborare cu autoritățile locale.

„Cauza pentru care aceste lucrări sunt întârziate este în primul rând managementul defectuos, lipsa de eficiență a conducerii firmelor care se ocupă de aceste lucrări, organizarea defectasă și, în unele cazuri, lipsa de colaborare cu autoritățile locale”, a mai adăugat Sorin Frunzăverde.

 

Și lucrările pentru sistemul de gestionare a deșeurilor bat pasul pe loc!

 

Cu toate că situația este ceva mai bună, și la lucrările pentru eficientizarea gestionării  deșeurilor sunt înregistrate întârzieri. Proiectul este realizat aici doar în proporție de 40 la sută, procent datorat nu eficienței firmelor care se ocupă de lucrări, ci mai degrabă dotărilor în care s-a investit până acum.

„La partea de gestionare a deșeurilor, din fericire, stăm ceva mai bine. Proiectul este realizat în proporție de 40 la sută dar și aici nu din punctul de vedere al lucrărilor propriu zise. Acest procent de 40 la sută se datorează echipamentelor achiziționate, nu modului în care au avansat lucrările”, explică președintele Consiliului Județean.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. adam

    LUCRARI INTARZIATE, PROASTE SI FOARTE PROASTE, FIE CA SUNT DIN BUGET PROPRIU SAU BANI EUROPENI.
    DOAR, DOAR, O SA NE TREZIM SI NOI. POATE ACUM CU TSUNAMI ASTA DE RETINERI!

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei