Lucrările la biserica din Măureni avansează! „Va face o mare onoare localității și chiar județului”, este de părere Filimon!

modelmic

Credincioșii din Măureni au șanse mari să meargă la slujba de Crăciun de anul acesta într-o biserică nouă. Ridicarea lăcașului de cult din centrul comunei reprezintă un proiect de suflet al primarului Brian Filimon, chiar dacă a fost inițiat de fosta conducere a localității. Edilul, care compară de multe ori clădirea cu o catedrală, a declarat în repetate rânduri că administrația locală își permite cu greu continuarea lucrărilor, având în vedere că nu este sprijinită financiar de către Ministerul Cultelor. Cu toate acestea, proiectul avansează, de multe ori cu donații din partea locuitorilor comunei, care nu s-au dat în lături nici să pună umărul la ridicarea clădirii.

„Este un proiect care îmi doresc din tot sufletul să fie finalizat în cel mai scurt timp sau măcar la stadiul de a se putea intra și sluji în catedrala noastră, pentru că până la urmă nu mai este o biserică, ci o catedrală. Și eu spun că va face o mare onoare și cinste localității și chiar județului, pentru că este la intrarea în Caraș-Severin.

Știu că discuția generală este că biserica e foarte mare, că nu trebuia să se facă așa o investiție. Eu am încercat să o iau ca atare, să iau partea bună și plină a acestei investiții. Într-adevăr, se putea să avem și o biserică mai mică și cochetă, însă toate în viață vin cu un scop. Este un proiect făcut după catedrala din Caransebeș. Să ne dea Dumnezeu putere să reușim această investiție.

Din păcate, trebuie să o spun, această investiție e aproape în totalitate din banii noștri și într-adevăr ne dă o mare bătaie de cap în fiecare an cu bugetul local. Ar fi bine dacă cei de la Ministerul Cultelor ar avea grijă și și-ar da mai mult interesul pentru investițiile mari și aici mă refer la aceste biserici. O să încerc și în perioada aceasta, am avut o discuție și cu câțiva parlamentari, să depun dosarul încă o dată la Ministerul Cultelor”, a explicat Brian Filimon pentru Reper 24.

DSC_0667 DSC_0670 DSC_0672

Edilul speră ca noua biserică din Măureni să poată fi sfințită la începutul lunii decembrie. Odată ce noul lăcaș de cult va fi finalizat, admistrația locală intenționează să demoleze vechea biserica și remiza de pompieri, urmând ca în zonă să amenajeze un părculeț.

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei