Lucrurile nu merg chiar roz cu Școala Duală! „Poate să fie un succes sau un fail”, spune primarul Popa

 modelmic+editorial

Proiectul ambițios cu Școala Duală, demarat la începutul acestui an școlar, nu merge tocmai perfect, după cum atât primarul Ioan Popa, cât și școlile și agenții economici implicați au punctat. În acest sens, edilul-șef a profitat de întâlnirea avută cu ocazia semnării contractelor de parteneriat, pentru a discuta și clarifica eventualele erori.

Cu toate că numărul de elevi alocat pentru anul școlar viitor este mai mare decât cel de anul acesta, primarul Popa susține că lipsa de comunicare ar putea duce la un eșec în ceea ce privește acest proiect. Această lipsă de comunicare este și cea care a provocat deja o serie de decalaje în modul de relaționare între școli și agenții economici, cauzând deja probleme.

De exemplu, aproape 50 de elevi înscriși anul acesta la Școala Duală nu și-au primit timp de patru luni cei 200 de lei care li se cuvin lunar din partea agenților economici. Motivul, explică primarul Popa, este acela că foarte multe unități de învățământ nu le-au putut furniza agenților economici informațiile necesare pentru a putea vira banii.

„Mi-aş dori să existe o relaţionare mai bună între unităţile de învăţământ şi agenţii economici. Aici vorbim despre o lipsă de comunicare sau de comunicare neadecvată. Nu este normal ca timp de patru luni, aproximativ 50 de elevi să nu-şi poată primit cei 200 de lei. Sugerez ca firmele să insiste pentru că atunci când ai de-a face cu instituții publice te poți lovi de multe ori de un zid. Și asta din mai multe motive, unul dintre ele este inerția la nivel de Minister, acolo unde lucrurile se mișcă extrem de greu raportat la cerințele actuale și există o inerție și la nivel de instituții, da și la nivelul cadrelor didactice care poate nu înțeleg de multe ori care este menirea lor. Până la urmă vorbim de o lipsă de comunicare.

De foarte multe ori cele mai mari piedici întâmpinate rezultă din lipsa de comunicare. Eu îi sfătuiesc pe cei cu firme să facă presiuni, să insiste, astfel încât lucrurile să se întâmple într-un mod cât mai benefic pentru toată lumea. Este un proiect ambiţios care poate să fie un succes, sau poate să fie un fail. Nu este târziu nici acum să ne surprindă ca fiind un eşec”, a explicat primarul Ioan Popa.

Alexandra JURCA

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei