Lui Torma i-a ajuns cuțitul la os în fața lucrărilor haos de apă și canalizare! „Nu voi semna recepția finală”

modelmic+editorial

Primarul Adrian Torma a convocat ieri o ședință operativă cu privire la haosul generat în tot orașul de lucrările de reabilitare și extindere a rețelei de canalizare și apă.

 

De față cu reprezentanții Aquacaraș și Hidroconstrucția, Torma a amenințat că nu va semna recepția finală dacă firma ce se ocupă de lucrări nu refac acolo unde sparg.

„Am convocat o ședință cu privire la proiectul de reabilitare-extindere a rețelei de canalizare și apă de pe raza orașului Moldova Nouă. Au participat reprezentanți ai Aquacaraș de la nivel local, dar și județean, Hidroconstrucția, companie care se ocupă cu dirigenția de șantier, arhitectul-șef al orașului Moldova Nouă și eu în calitate de reprezentant al UAT M9.

Motivația ședinței este proasta gestionare a proiectului și faptul că deși noi am făcut toate demersurile asigurând fluxul documentelor și suportul logistic necesar finalizării lucrărilor.

Din păcate, proiectul are mari probleme de finanțare, constructorul având sume foarte mari de încasat, iar Aquacaraș acuză mari întârzieri din din partea Hidroconstrucția. Reprezentanții companiei care se ocupă de dirigenția de șantier sunt și ei într-o stare de derută, fiind blocați între constructor și operator.
În calitate de primar am ținut să le reamintesc că nu pot fi de acord cu acest mod ambiguu de lucru și cu siguranță în momentul finalizării lucrărilor nu voi semna receptia finală fără să readucă starea drumurilor, trotuarelor sau a spațiilor verzi la nivelul începerii lucrărilor”,
explică edilul-șef.

Primarul se declară dezamăgit și de arhitectul-șef al Primăriei, care nu își îndeplinește atribuțiile de serviciu.
„În primul rând, trebuie să recunosc că serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei este mult sub asteptarile mele, deși solicit în fiecare săptămana ca arhitectul-șef al orașului să monitorizeze lucrările. Doar că din păcate domnia sa dovedește lipsa crasă de respect față de fișa postului și față de cetățenii orașului”

Edilul susține că nu-I va dezamăgi pe cetățeni! Proiectul va fi dus la bun sfârșit

„Totuși, ținând cont că acest proiect era necesar comunității noastre, am declarat celor implicați că Primăria va susține finalizarea proiectului și că solicit alocarea de resurse umane pentru ca până la finalul anului să ne îndeplinim acest obiectiv. În fiecare săptămana vom încerca să organizăm o ședință operativă și pe această cale îi rog pe cetățeni să depună eventualele reclamații legate de neregulile din executarea proiectului și îi asigur că în aceste ultime luni de proiect vom fi foarte atenți și prezenți pe teren pentru a identifica și rezolva toate reclamațiile și neregulile”, a explicat primarul Torma.

 

Alexandra JURCA

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Marin Niculita

    Nu va suparati, Alexandra Jurca, dar mie mi-ar fi rusine sa vin in fata cititorilor, multi, putini, cati or fi ei, cu o astfel de redactare. Va dau exemple: ” …haosul generat in total orasul de proiectului de reabilitare…” -intelegeti ceva? ” …daca firma ce se ocupa de lucrari nu refac acolo unde sparg…” Halal acord gramatical!
    ” Motivatia sedintei este proasta gestionare a proiectului si faptul ca desi noi am facut toate demersurile asigurand fluxul documentelor si suportul logistic necesar finalizarii lucrarilor.” Aici este o ambiguitate remarcabila: ” desi noi am facut…” – ce se intampla apoi? Ati lasat exprimarea in aer. Sau ati formulat fraza in mod gresit.
    As vrea sa cred ca e un accident, o scapare, dar sunt prea multe ( si mari!) greseli intr-un singur articol.

    Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei