LUMEA NOASTRĂ s-a lansat din nou la Școala Gimnazială Nr. 7 din Reșița

gen 7

Peste 80 de elevi ai Școlii  Gimnaziale Nr. 7 Reșița au participat săptămâna aceasta la lansarea numărului 42 al revistei școlare „Lumea noastră”, o revistă a elevilor, realizată de elevi. Publicația cuprinde informații despre activitățile extrașcolare în care au fost implicați elevii unității de învățământ în perioada septembrie – octombrie 2019, precum și o prezentare succintă a ofertei educaționale pentru anul școlar în curs (proiecte educaționale, cercuri tematice, disciplinele opționale studiate de elevi, parteneriate educaționale).

Coordonatorul revistei, profesor Cristina Ardeleanu a detaliat pentru Reper 24, câteva din rubricile și articolele ce pot fi lecturate în revista „Lumea noastră”:

Toate materialele fac referire la copii care învață în Școala 7: sunt exemplificați elevi care fac sport de performanță (Giulia Gârtoi, Alexandra Mușuțan și Albert Macamete), elevi cu talent literar (Ștefania Sabo, Alesia Dumitrana și Raluca Corcan). Revista cuprinde, totodată, opinii ale elevilor cu privire la diferite activități derulate.

Talentele Școlii 7 regăsite în acest număr de revistă sunt: Roberta Kloțbir, pasionată de actorie, și campionul național la dans sportiv, Marius Pădurean. În aceeași categorie, a talentelor, se regăsește și eleva Alexia Duicu, realizatoarea rubricii STOP! PAGINA MEA, în care se regăsesc caricaturi și epigrame dedicate profesorilor Școlii 7.

Sănătatea e pe primul loc cuprinde un material realizat de Alessia Nandriș și Alessia Gruia, în urma discuției purtate cu dr. Caius Diaconescu, medic primar la Secția de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Invitat special la lansare, dr. Caius Diaconescu a dat elevilor câteva sfaturi privind o alimentație sănătoasă și despre reguli care trebuie respectate pentru a evita obezitatea, care a ajuns la cote îngrijorătoare în România.

Ora de lectură conține un material inedit, intitulat Fram, ursul polar, și cei șapte pitici din clasa a II-a A iubitori de lectură în care șapte elevi reprezintă un exemplu pentru colegii lor, mai mici și mai mari, fiind cititori serioși și consecvenți.

Interviul ediției îl are ca protagonist pe multiplul campion național la viteză în coastă, Lucien Hora. Prezent la lansare, Lucien Hora a dezvăluit câteva din secretele succesului în motorsport. El a vorbit elevilor prezenți despre activitatea sa sportivă care l-a urcat pe prima treaptă a podiumului de multe ori,  făcând cinste orașului de pe Bârzava.

gen 7 - 2

Revista lansează cititorilor invitații la film, la lectură și la joc, prezentând filme noi, cărți citite de membrii echipei redacționale și jucării la modă, aflate în topul preferințelor copiilor. Paginile în limbile engleză și germană, Curiozitățile geografice, Tradiții de toamnă în Banat și Pagina de divertisment completează revista, dându-i un plus de calitate”.

Elevii care fac parte din echipa redacțională sunt: David Frîncu, Patricia Balcu, Mădălina Rusu, Riana Velescu, Alesia Caimac, Andra Bosioc, Mircea Ban, Maia Constandache, Dennis Humă, Bogdan Băncănău, Alessia Gruia, Alexia Duicu, AlessiaNandriș, Daria Bejenariu, coordonați de cadrele didactice  Ileana Pomoja, Daniela Oțelariu, Victoria Andraș. Au susținut echipa redacțională părinți ai elevilor, cadrele didactice Ileana Pomoja (directorul școlii), Ionuț Gârtoi, Viorica Vîrtopeanu, consilierul școlar Maria Liță.

La lansarea celui mai nou număr al revistei au participat campionii naționali la dans sportiv, Marius Pădurean și Adelina Stanciu, care au susținut o demonstrație de talent și performanță artistică.

gen 7 - 3

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei