Luminița Jivan: „În acest an, resursele alocate educației au fost cu 9 miliarde mai mult decât anul precedent”

modelmic

Deputatul cărășean, Luminița Jivan, a vrut să aducă în fața opiniei publice, odată cu începerea noului an școlar, câteva din măsurile esențiale pe care Guvernul condus de Viorica Dăncilă le-a luat pentru învățământ. Printre acestea se numără creșterile salariale ale profesorilor, dar și majorarea anticipată a salarizării în anul următor.

Prin măsurile adoptate acum sunt mai mulți bani pentru școli, pentru elevi și pentru profesori. S-au crescut salariile nete profesorilor cu aproximativ 57%. De la 1 ianuarie 2020 se va acorda majorarea anticipată corespunzătoare grilei de salarizare din 2022, în plus, în guvernarea PSD s-au plătit integral toate sumele dispuse de instanță, inclusiv restanțele pentru profesorii cărora Guvernul Boc le-a tăiat salariile și care au reclamat această măsură în fața judecătorilor”, a declarat Luminița Jivan.

Omul politic a vorbit și despre majorările la bugetul pentru educație, despre resursele semnificative alocate pentru acest an, precum și despre investițiile în infrastructura școlară.

De asemenea, aș vrea să aduc aminte că bugetul educației a crescut an de an. În acest an, resursele alocate au fost cu 9 miliarde mai mult decât anul precedent. Îm 2019 s-au alocat pentru educație cu aproape 11, 9 miliarde mai mult față de guvernarea Cioloș. Investițiile consistente în infrastructura școlară au îmbunătățit categorit și major condițiile pentru elevi. Doar prin PNDL sunt 5 mii de obiective la nivel național, cum sunt creșele, grădinițele, școlile și liceele în care se fac în momentul de față investiții. Doar la nivelul județului nostru sunt 55 de obiective de unități de învățământ în care în acest moment se lucrează, se modernizează, ba chiar se ridică grădinițe și creșe, de la zero.

Pe de altă parte, s-a îmbunătățit radical situația din perspectiva autorizației ISU. Din 28 de mii de clădiri în care funcționează unități de învățământ, doar 14% nu au încă autorizație. Pe de altă parte, dacă la preluarea guvernării erau peste 2.300 de școli cu toalete în curte, acum vreau să vă spun că mai sunt doar 300 de școli în astfel de situație și se lucrează în continuare pentru rezolvarea acestei probleme. Guvenul PSD vine în ajutorul copiilor, atât printr-un sistem extins de burse școlare, cât și prin programe prin care asigură o masă sau o gustare pentru elevi”, a mai spus deputatul de Caraș-Severin.

Chiar dacă s-au făcut multe, politicianul crede că încă mai este mult de lucru în acest domeniu, doar că, spre deosebire de alte guvernări, cel al PSD acordă cu prioritate atenție și resurse acestui domeniu și este profund implicat în rezolvarea acestor probleme.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  “în guvernarea PSD s-au plătit integral toate sumele dispuse de instanță, inclusiv restanțele pentru profesori …”

  Şi cam cu cât i-au jefuit cei din instanţe (şi avocaţii aferenţi) pe cei care au avut puterea şi tenecitatea să îşi revendice drepturile în “justiţie”? :)
  Şi pe câţi i-au “rătăcit” (sau tergiversat) cei “puşi” pe banii statului (adică pe banii noştrii) să împartă (ne)dreptatea?
  Că doar este de notorietate modul cum se “intră” în barou şi cum se “obţin” posturile de judecător. Ca la Caracal.
  La nivel de judecător legea ar trebui să fie … greşit = puşcat.
  Chiar şi pentru o virgulă (falsificată).
  Corect?

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei