Luminița Jivan afirmă că liberalii din Parlament tratează cu indiferență eliminarea taxelor pentru căile de acces

 

lumi2

În cadrul Comisiei de Buget a Camerei Deputaților, Luminița Jivan, deputatul PSD Caraș-Severin, a dat aviz favorabil unei reglementări care prevede că firmele care își construiesc singure drumul de acces spre ieșirea spre un drum public să nu mai fie taxate, cum s-a practicat până acum, pentru racordarea la rețeaua de drumuri publice. În schimb, colegii ei liberali din comisie nu au votat pentru acest proiect, deputatul PSD afirmând că cel mai probabil aceștia nu înțeleg sensul acestei modificări a legii.

Conform Ordonanței, pentru construirea sau amplasarea de căi de acces, mijloace de publicitate, parcări etc, în zona drumului public este nevoie de acord prealabil și autorizație din partea administratorului drumului public, care percepe și un tarif pentru aceste obiective.

Modificarea ce a fost avizată prevede eliminarea tarifării căilor de acces. De exemplu, înainte, dacă un agent economic își construia o fabrică aproape de un drum public de interes județean și apoi își construia din bani proprii și drumul de acces era taxat suplimentar pentru acest lucru. Mai mult decât atât, tarifele erau diferite de la o localitate la alta, de exemplu erau localități unde tariful era de 6 lei/mp/an, în altele de 12 lei/mp/an, 51,12 lei/mp/an sau 5,4 euro/mp/an.

Punctul de vedere al Ministerului Transporturilor a fost unul neașteptat, căci susținea menținerea acestor tarife, iar la vot, colegii liberali din Comisie s-au abținut. Nu pot decât să cred că fie nu au înțeles sensul modificării, fie le-a fost indiferent!”, a declarat deputatul Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Adina

  Nu pot să cred de ce nu mergea nimic in tara asta ca nu era legea asta cu accesul la WC. Multi agenti avem noi in judet ca sa-i apere luminita stinsa. La Duleu multi agenti economici împovărați de taxa de drum ai acolo, ca sa ii sustii. Sau o fi vorba de drumul catre firma agentului tau preferat, Negru, frate de Ancă. Lasa-te lamuițo de lătrat la lună că nu mai sînt multi așa prosti s-a mai desteptat lumea.

  Raspunde
 2. zero

  „Modificarea ce a fost avizată prevede eliminarea tarifării căilor de acces … Nu pot decât să cred că fie nu au înțeles sensul modificării, fie le-a fost indiferent!”, a declarat deputatul Luminița Jivan.

  Cum adică “modificare avizată”?
  Liberalii să reducă taxele introduse de PSD în loc să le majoreze cu 50% ca şi tăiţelu’? :)

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei