Luminița Jivan, atac la Iohannis: „România nu are nevoie de un președinte care se ascunde în Palatul Cotroceni”

l

Luminița Jivan îi îndeamnă pe cărășeni ca duminică, când vor merge să-și voteze președintele, să îi pună în balanță pe cei doi candidați, precizând că există numeroase motive pentru care Klaus Iohannis nu merită să rămână la Cotroceni și în următorii 5 ani.

Mi-aș dori din tot sufletul, cărășenii să conștientizeze faptul că ura și discursul plin de violență nu-și mai are rolul și nu-și mai are rostul printre noi, printre români. Trebuie să ne gândim foarte serios că România este o țară și noi românii suntem un neam care a tolerat și ne-am tolerat foarte mult unii pe alții. Discursul domnului candidat al PNL, Iohannis, este plin de ură, de violență, îndeamnă la ură și la vrajbă.

Zilele trecute a avut loc o așa-zisă dezbatere a candidatului PNL și un dialog deschis cu presa și nu numai, al doamnei Viorica Dăncilă. S-a văzut foarte clar cine și-a câștigat meritul de a reprezenta România în următorii 5 ani.

România nu are nevoie de un președinte care se ascunde în Palatul Cotroceni de oamenii care l-au votat și nici de un președinte care în 5 ani de mandat singurul lucru “remarcabil” a fost crearea unui război cu un partid, “război” în care singurele persoane afectate au fost de fapt oamenii de rând”, a declarat Luminița Jivan, în cadrul ultimei conferințe de presă de la sediul județean al Organizației PSD Caraș-Severin.

Deputatul Jivan și-a exprimat convingerea că Viorica Dăncilă va câștiga alegerile prezidențiale mizând pe capacitatea românilor de a conștientiza și valida realizările acesteia, prin comparație cu cele ale actualului președinte, care tratează cu aroganță propriul său electorat.

„Viorica Dăncilă a reușit să ducă partidul în Turul 2 și nu doar că a reușit să ducă partidul în Turul 2, diferența dintre PSD și PNL nu a fost așa cum și-ar fi dorit-o candidatul PNL-ului. A spus foarte triumfător și foarte arogant, chiar înainte de primul tur, că va câștiga cu cel puțin 48% din primul tur. Românii i-au arătat acestui președinte că nu este așa cum consideră el”, a declarat președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan. Klaus Iohannis a obținut în primul tur 37,82% din voturile românilor, iar Viorica Dăncilă a realizat un procentaj de 22,26%

Deputatul Jivan a vorbit despre schimbările nefavorabile pe care le-a adus PNL odată cu preluarea guvernării, schimbări care, spune președinta PSD Caraș, îi afectează inclusiv pe românii de peste hotare.

Au regândit structura guvernamentală, au renunțat la foarte multe ministere. Unul dintre ministerele, care mie îmi ridică un semn foarte mare de întrebare, la care au renunțat, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Ei spun că pun foarte mult preț pe diaspora, dar uitați, având în vedere că acel minister se ocupa cu prioritate, era prioritate zero pentru noi cei de la PSD să vedem exact ce fac românii din afara țării, să mergem printre ei. Ministrul nostru (Natalia Intotero) a fost în permanență plecat în comunitățile și mari și mici de români, a avut dialog cu ei, i-a ajutat, i-a sprijinit.

După ce au ajuns la guvernare, nu prin mod democratic, ci printr-un abuz, se vede clar ce s-a întâmplat cu prioritatea Guvernului PNL legată de nevoile românilor plecați în afară, au și desființat ministerul. Avem foarte multe motive să ne întrebăm, într-adevăr, fără să fim ipocriți, cine face declarații mincinoase și se răzgândește în permanență și cine într-adevăr se gândește la români”, a precizat președintele PSD Caraș-Severin.

Numărul mic de voturi pe care Viorica Dăncilă l-a obținut în diasporă are la bază, după declarațiile Luminiței Jivan, manipularea românilor aflați peste hotare prin rețelele de socializare și dezinformarea, din acest motiv un astfel de minister trebuia să rămână în picioare, iar românii din diaspora să aibă în permanență acces la informații reale.
Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. Gigi Against

  Pai ce a pazit ministerul ala pentru diaspora pana acum?
  Oooo, v – ati desteptat acum si ati vazit ca romanii raspanditi prin lume sunt o forta pe care nu ati putut – o controla ?
  Pe ei nu – i amagiti cu cresterea cu 100 de ei a salariului minim…

  Raspunde
  1. imoGen

   Diaspora a ajuns să aibă prea multe privilegii în comparație cu cetățenii din România (considerați de mâna a doua).
   Diaspora să vină în țară, să voteze și să rămână aici, să simtă pe propria piele rezultatul votului lor.

 2. ANA POPA

  Romania nu are nevoie de psd-isti.Romania nu are nevoie de amoebe in demnitati de stat.Romania nu are nevoie de profesori in diverse discipline care nu stiu vorbi corect nici macar limba romana.Romania nu are nevoie de manipulatori,de sforari si papusari decat la teatrele de papusi.Romania nu are nevoie de cei carora le lipseste educatia,cultura si bunul-simt.Romania nu are nevoie de orbii adevarati-aceia care nu vor sa vada evidenta.EVIDENT FIIND CA ROMANIA A FOST TERFELITA .SILUITA SI BATJOCORITA DE ASA-ZISII POLITICIENI IN ULTIMII 30 DE ANI.EPIGONI.DEMAGOGI.SEMIDOCTI SI FARA DUMNEZEU.

  Raspunde
 3. ANA POPA

  Ati distrus tot ce ati atins.tot…cultura.invatamant.sanatate,sport.televiziunea si radioul public.economia in ansamblu .Un minim de responsabilitate.decenta si inteligenta ar fi facut sa va ascundeti de rusine.Voi nu stiti ce este rusinea pentru ca simtiti doar frica de-a nu raspunde pentru faradelegile voastre.Ati inventat statul paralel .ati inventat aroganta grotesc-libidinoasa,ati purtat la cel mai inalt nivel trivialitatea,obedienta ,persuasiunea pigmeilor care gravitau in jurul vostru si salivau asemeni cobaiului lui Pavlov asteptand ciozvarta pe care le-ati promis-o daca sunt si mai nevertebrati decat amoebele.Ati divizat un neam ,neamul meu.Ati distrus o tara,ptria mea.Poate ca veti scapa de legea umana dar nu veti scapa de judecata bunului Dumnezeu.

  Raspunde
 4. zero

  “„Au regândit structura guvernamentală, au renunțat la foarte multe ministere … abuz … ne întrebăm, într-adevăr, fără să fim ipocriți, cine face declarații mincinoase”

  Tăiţelu’ a făcut exact la fel. Abuzuri, declaraţii mincinoase, “regândiri” de structură, exploatare “sângeroasă”, taxe, agresiune.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei