Luminița Jivan, după discuția cu ministrul Cuc: „Semmeringul bănățean va continua să opereze în această zonă pitorească din județul Caraș-Severin!”

71274516_2474244459477928_6946465626768539648_n

Veste extraordinară pentru turiștii care iubesc călătoriile cu Semmeringul bănățean și, totodată, pentru cărășenii care se mândresc cu cea mai veche linie de cale ferată montanistică din țara noastră! Deputatul de Caraș-Severin, Luminița Jivan, s-a implicat în rezolvarea acestei probleme, în urma deciziei CFR de a suspenda, începând cu data de 25 septembrie, călătoriile pe ruta Oravița-Anina, din timpul săptămânii, pe motiv că este neprofitabilă. În acest sens, politicianul cărășean a purtat discuții cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, privind  menținerea acestui tren în circulație.

Călătoriile cu trenul pe cea mai veche linie de cale ferată montanistică din România, pe relația Oravița-Anina, nu vor fi sistate. Am discutat cu domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, care a fost receptiv și de această dată, confirmând că actuala garnitură de tren cunoscută și ca Semmeringul bănățean va continua să opereze în această zonă pitorească din județul Caraș-Severin”, declară Luminița Jivan.

Pe lângă menținerea în viață a rutei feroviare, deputatul cărășean a precizat că se vor căuta și soluții de finanțare pentru modernizarea acestui important obiectiv turistic din județul nostru.

Turiștii se vor putea bucura în continuare de excursiile pe această rută feroviară, urmând să căutăm soluții pentru o finanțare în vederea modernizării acestei linii ferate, după o întrevedere cu reprezentanții CFR  și în prezența domnului ministru Cuc”,  a mai declarat deputatul Luminița Jivan.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Grigore

  Buna ziua si pe relația ORAVITA – BERZOVIA cand se va reintroduce ,macar un tren motor dimineața si seara dar cu condiția să fie pus la ore la care sa poata lumea sa circule ca altfel suntem rupți de lume trăim ca în evul mediu

  Raspunde
 2. zero

  „Turiștii se vor putea bucura în continuare de excursiile pe această rută feroviară, urmând să căutăm soluții pentru o finanțare …”, a mai declarat deputatul Luminița Jivan.

  Foarte bine!
  Dacă ar fi fost la “mila” unora ca tăiţelu’ ar fi ajuns la fier vechi, pe criteriile contabile (sau cont-debile) din mintea lui.
  Sau ar fi pus platani de prin Italia ca “atracţie turistică”, din aceia de … 275 de Euro bucata.
  Ca să nu mai amintesc de taxele majorate.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei